Madarász suli

Madarász ovi, madarász suli foglalkozásaink fő célja - az ismeretterjesztés mellett - a gyermekek természet iránti érzékenységének kialakítása, megszilárdítása, fejlesztése. Napjainkban egyre szélesebb körben elfogadott az a szemlélet, hogy civilizációnk fennmaradásához elengedhetetlen a természet hatékony védelme. Hatékonyan megvédeni pedig azt tudjuk, amit ismerünk, tisztelünk és szeretünk.

A környezeti nevelést kiemelten kezelő zöld óvodákhoz hasonló kezdeményezéssel az iskolák is rendelkeznek. Az Ökoiskola cím azon iskolák munkájának legmagasabb szintű állami elismerése, melyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkája kiemelkedően magas színvonalon képviseli a környezeti nevelés, a fenntarthatóság-pedagógia értékeit. A Madarász suli programban részt vevő iskolák a tanári kar és a diákok hozzáállásának, az elvégzett infrastrukturális fejlesztéseknek (odúk, etetők, itatók) és a foglalkozásokon való részvételnek köszönhetően sok elemében már teljesítik az ökoiskolai kritériumrendszert.

Madarász suli program

A foglalkozások a tanévhez igazítva szeptembertől – javasoltan havi egy alkalommal – május végéig tartanak, 45 perc időtartamú tantermi órák, vagy terepi foglalkozások.

Foglalkozásaink 

1. Madárbarát iskola

2. A madarak érzékszervei

3. Mit tehetek a természet- és környezetvédelemért?

4. A madarak vonulása

5. Az év madara

6. Állatok a városban

7. Csőrök és lábak

8. Játékos madárismeret

A foglalkozás alapdíja: osztályonként 16.000 HUF / alkalom 

További együttműködésre és kedvezményre ad lehetőséget az MME Madárbarát kert programja, illetve az MME intézményi tagság.

A "Madárbarát iskola" cím elnyerésének feltétele - a regisztrációt és regisztrációs díj befizetését követően - a madárvédelmi tevékenységek bemutatása (legalább egy mesterséges madárodú kihelyezés, itató folyamatos működtetése, téli madáretetés), amely az MME által kiküldött elektronikus jelentőlap segítségével történik. A jelentőlap pozitív elbírálását követően történik a cím odaítélése és az igazoló tábla kiküldése. (Átfutási idő min. 3 hónap.) További információ a Madárbarát kert programról itt érhető el.

A "Madárbarát iskola" címet elnyert intézményeknek és/vagy MME intézményi tagoknak a foglalkozás csoportonként 15.000 HUF / alkalom áron érhető el.

A foglalkozások sorozatban vagy különállóan is kérhetőek.
Az oktatási év elején, augusztus 15. és szeptember 15. között megrendelt teljes sorozatokra alkalmanként 1000 HUF kedvezményt adunk, amennyiben az időpontokat megrendeléskor a teljes oktatási évre egyeztetik, ezzel segítve kollégáink munkáját. A kedvezmények nem összevonhatók!

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy

- az MME oktatási munkatársai elvi okokból élő állattal nem dolgoznak a foglalkozásokon!

- kültéri és beltéri foglalkozásainkon egyaránt, a teljes időtartam alatt szükséges a megrendelő részéről felnőtt kísérő jelenléte is.

Madarász suli programunk elsősorban Budapesten, illetve néhány vidéki helyszínen érhető el. A pontos helyszínekről és lehetőségekről érdeklődjön az alábbi elérhetőségen:

Jelentkezés, további információ: oktatas@mme.hu

 

Az iskolák számára további együttműködési lehetőséget kínál az MME intézményi tagsági formája. Intézményi tagjaink éves tagsági díjuk befizetésével (12.000 HUF) jogosultak az évi négy alkalommal, évszakonként megjelenő Madártávlat magazin 3-3 példányára. (Átfutási idő 1-2 hét.)

 


Amennyiben érdekli az iskolákban, a lakótelepeken, a ház körül és a kertben
végezhető mindennapi gyakorlati madárvédelem, ajánljuk
figyelmébe a Madárbarátok nagykönyvét (bolt >>)