Madarász ovi

Madarász ovi, madarász suli foglalkozásaink fő célja - az ismeretterjesztés mellett - a gyermekek természet iránti érzékenységének kialakítása, megszilárdítása, fejlesztése. Napjainkban egyre szélesebb körben elfogadott az a szemlélet, hogy civilizációnk fennmaradásához elengedhetetlen a természet hatékony védelme. Hatékonyan megvédeni pedig azt tudjuk, amit ismerünk, tisztelünk és szeretünk.

Az MME-vel partnerségben tevékenykedő madarász ovik előnye, hogy tételesen eleget tesznek a zöld óvodai kritériumrendszer többségének.

Madarász ovi tematika

A foglalkozásokat az oktatási évhez igazítottuk – javasoltan havi egy alkalommal – csoportszobában és udvaron/terepen. Három kidolgozott sorozatunkból évente kettő aktív. Az 1. sorozat a kezdő csoportoknak szól (életkortól függetlenül, hiszen oktatási munkatársaink a foglalkozások hangvételét rugalmasan, a korosztályhoz igazítják). Ez tehát minden évben elérhető. A 2/A és B sorozat pedig azoknak a csoportoknak szól, akik második vagy akár harmadik "évfolyamos madarászok". Ez a két sorozat egymást követő években felváltva fut

1. sorozat

1.     "Madárlesen" - a madarak jellegzetességei, szokásai
(szeptember-október)

2.     A mi óvodánk körül élő madarak
(október-november)

3.     Készülődés a télre
(november-december)

4.     Madárkarácsony - téli madáretetés
(december-január)

5.     "Nemszeretem" állatok 
(január-február)

6.     Ki jött vissza, mi nyílt ki?
(február-március)

7.     Színes tavasz
(március-április)

8.     Vendégségben a természetben
(április-május)

2/A sorozat

1.      Csivitelő hangjegyek - fecskék
(szeptember-október)

2.      Őszi csemegék
(október-november)

3.      Madárbarát kert télen
(november-december)

4.      NyomoZoo - téli nyomolvasás
(december-január)

5.      Kipp-kopp, ki kopog? - harkályok
(január-február)

6.      Gyepen mentem, gyepen jöttem
(február-március)

7.      Vendégségben az erdőben
(március-április)

8.      Vizes vakáció
(április-május)

Ár, csoportlétszám

A csoportszobai foglalkozások játékkal fűszerezve, interaktívan zajlanak. A terepi foglalkozások helyszínét előzetes egyeztetéssel választjuk ki.

Alapdíj: csoportonként 14.500 HUF / alkalom
Minőségbiztosítási okokból a maximális csoportlétszám 24 fő.
A foglalkozás maximális időtartama 45 perc.

További együttműködésre és kedvezményre ad lehetőséget az MME Madárbarát kert programja, illetve az MME intézményi tagság.

A "Madárbarát óvoda" cím elnyerésének feltétele - a regisztrációt és regisztrációs díj befizetését követően - a madárvédelmi tevékenységek bemutatása (legalább egy mesterséges madárodú kihelyezés, itató folyamatos működtetése, téli madáretetés), amely az MME által kiküldött elektronikus jelentőlap segítségével történik. A jelentőlap pozitív elbírálását követően történik a cím odaítélése és az igazoló tábla kiküldése. (Átfutási idő min. 3 hónap.)
További információ a Madárbarát kert programról itt érhető el.

A "Madárbarát óvoda" címet elnyert intézményeknek és/vagy MME intézményi tagoknak a foglalkozás csoportonként 13.500 HUF / alkalom áron érhető el.

A foglalkozások sorozatban vagy egyenként is megrendelhetők.
(Tehát a részvételnek nem feltétele a sorozat összes foglalkozásának megrendelése az oktatási év során.)

Az oktatási év elején, augusztus 15. és szeptember 15. között megrendelt teljes sorozatokra alkalmanként 1000 HUF kedvezményt adunk, amennyiben az időpontokat megrendeléskor a teljes oktatási évre egyeztetik, ezzel segítve kollégáink munkáját. A kedvezmények nem összevonhatók!

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy

- az MME oktatási munkatársai elvi okokból élő állattal nem dolgoznak a foglalkozásokon!

- kültéri és beltéri foglalkozásainkon egyaránt, a teljes időtartam alatt szükséges a megrendelő részéről felnőtt kísérő jelenléte is.

Madarász ovi programunk elsősorban Budapesten, illetve néhány vidéki helyszínen érhető el. A pontos helyszínekről és lehetőségekről érdeklődjön az alábbi elérhetőségen:

Jelentkezés, további információ: oktatas@mme.hu

 

Az óvodák számára további együttműködési lehetőséget kínál az MME Intézményi tagság. Az éves tagsági díj befizetésével (12.000 HUF) az intézmény jogosult az évi négy alkalommal, évszakonként megjelenő Madártávlat magazin 3-3 példányára. (Átfutási idő 1-2 hét.)

 


Amennyiben érdekli az óvodákban, a lakótelepeken, a ház körül és a kertben
végezhető mindennapi gyakorlati madárvédelem, ajánljuk
figyelmébe a Madárbarátok nagykönyvét (bolt >>)