Versenyeink

Ebben a menüpontban találhatóak meg az aktuális és a korábbi időszak versenyeivel kapcsolatos információk.

 • Rajz- és alkotópályázat - Év lepkéje 2024 – közönséges medvelepke

  Az MME Lepkevédelmi Szakosztálya rajz- illetve alkotópályázatot hirdet. A 2024. év lepkéjét, a közönséges medvelepkét (akár hernyót és/vagy kifejlett lepkét) ábrázoló alkotásokat várjuk, melyeken visszaköszön a lepkefaj dekoratív, látványos megjelenése, éjszakai életmódja. 

  Beküldési határidő: 2024. június 15.

 • Madarak és Fák Napja Országos Verseny

  A Madarak és Fák Napja egy több mint száz éves hagyomány Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. A hagyomány célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első Madarak és Fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Több mint száz év telt el azóta, a természetvédelem fontosságára egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából minden évben országos versenyt hirdet az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.
  Ezen az oldalon az aktuális és a korábbi versenyekkel kapcsolatos információk találhatóak.

 • Év madara rajzpályázat

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) minden évben „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban.

  Ezen az oldalon az aktuális és a korábbi versenyekkel kapcsolatos információkról tájékozódhat.