Környezeti nevelőink

Környezeti nevelőink kiválasztásánál mind szakmai, mind pedagógiai szempontokat figyelembe vesszük, így egy felkészült, és elkötelezett oktatói csapat segíti a gyermekek ismeretszerzését.

Környezeti nevelők csapatfotó 2024

Budapest

Miklós-Bóta Edit - oktatási koordinátor

"Alkalmazott környezetkutatóként végeztem a Pécsi Tudományegyetemen,
itt az MME-nél fő területem az oktatási feladatokkal kapcsolatos koordináció. Az irodai háttérmunka mellett azonban a legörömtelibb feladatban is részt vállalok: a jövő kis reménységeit ismertethetem meg a madarakkal, a természet egyik legszembetűnőbb szépségeivel, és ezen keresztül ültethetem el az ökológiai szemlélet magjait, bízva abban, hogy bennük termékeny talajra kerülve a környezetüket ismerő, tisztelő és becsülő felnőtté válnak majd."

Benesovits Nóra – oktatási munkatárs 

"Egyetemi tanulmányaimat Természetvédelmi Mérnök szakon végeztem Gödöllőn. Már a gimnáziumi éveim alatt megfogott a természet és az állatok szeretete, és az egyetemi éveim alatt még jobban sikerült elmélyítenem madarász ismereteimet. A terepi madarász kirándulásokon jártam rendszeresen, odúellenőrzéseken vettem részt, madárgyűrűzéseken önkénteskedtem. 
Hiszek a környezeti nevelés erejében, hiszem, hogy aki gyerek korában megismerkedik a természet körforgásával a növény - és állatvilág csodáival, annak később felnőtt korában is fontos szerepet fog játszani az életében, hétköznapi döntéseiben. Úgy gondolom, hogy Földünk és a természet védelme a legnagyobb kihívást jelenti a ma emberének. 
Nagy lelkesedéssel és örömmel veszek részt oktatási munkatársként az MME munkájában."

Erdei Noémi - oktatási munkatárs

"Biológusként végeztem, emellett biológiát és kémiát tanítottam általános- és középiskolásoknak. Több éve az MME tagja vagyok, fiatalkorom óta több szakosztály tevékenységébe is bekapcsolódtam (Varangymentő Akciócsoport, Rákosi Vipera Védelmi Program, madarásztáborok). A Budapesti Denevérvédelmi Csoport alapító tagjaként részt vettem gyerekcsoportok természetvédelmi programjainak szervezésében és lebonyolításában. Kiemelten fontosnak tartom a jövő generáció természetvédelmi oktatását, jelenleg Madarász Ovi és Madarász Suli foglalkozásokat tartok."

Névery Dorottya - oktatási munkatárs

"Voltam már kellemetlen szagokkal (bűzökkel) foglalkozó környezetmérnök, felszín alatti vizeket védő hivatalnok és szemléletformáló természettudomány-tanár egy alternatív gimnáziumban. Újabban saját upcycling márkámat (tty műhely) építgetem. Emellett ovisokkal kalandozom a madarak izgalmas világában. Nagyon élvezem."

Péter Dávid - oktatási munkatárs

"Gyermekkorom óta csodálkozom a természetre. Ennek élményét szeretném eljuttatni másokhoz is! Érdeklődésem miatt nem kerülhettem el a természettudományi tanulmányokat. Majd az „emberfiókák” hívóhangja miatt a pedagógiait sem. Ez az egyik kifejlődési módja a környezeti nevelőnek. 2017 (az MME-nél 2019) óta tevékenykedem ebben az állapotban. Gyermektáborokban, kirándulásokon pedig már több mint tíz éve osztom meg tapasztalataimat."
 


Debrecen

Sztrehárszki Lili - oktatási munkatárs

"Kiskorom óta a természet szerelmese vagyok. 2016-ban lettem tagja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek, mint érdeklődő kisgyermek, most pedig az MME egyik legfiatalabb munkatársaként írhatom rövid bemutatkozásomat. Egy álmom vált valóra ezzel! Nagyon fontosnak tartom a környezeti nevelést. Saját példám alapján is úgy gondolom, hogy a gyermekek ebben az életkorban a legfogékonyabbak, az ilyenkor kapott ismeretek, szemléletformálás, érzékenyítés később tudatosan vagy akár tudat alatt, de meghatározó része lesz az életüknek. A környezet- és természetvédelem a mindennapjaik természetes részévé válik. Célom, hogy minél több kisgyermek érdeklődését, figyelmét felkeltsem, mert a jövő az Ő, a Mi kezünkben van. Felsőfokú tanulmányaimat természetvédelmi mérnök hallgatóként a Debreceni Egyetemen végzem, mert nincs is szebb és felemelőbb annál, ha az embernek a hobbija hivatássá válik."

Veszprém

Ádámné Bukor Boglárka - oktatási munkatárs

"Biológusként végeztem, emellett számos madárvédelmi és monitoring tevékenységben is részt vetem önkéntesként az évek során. Többek között a Madár Atlasz Programban, Actio Hungarica táborokban és Európai Madármegfigyelő Napok lebonyolításában. Számomra fantasztikus dolog megtapasztalni, hogy a gyerekek sokszor mennyivel nyitottabban és figyelmesebben fordulnak a természet felé, mint az idősebb korosztályok és úgy gondolom, hogy a Madarász ovi program kiváló lehetőség arra hogy minél többet segítsünk nekik megőrizni ebből a szemléletből."