2012.12.12
Nógrád Megyei Helyi Csoport

Madáretető webkamerák


Madáretető webkamerák

2012. december 12.Itt a tél, a hó elfödte a táplálékot az állandó és téli vendég madaraink elől, ráadásul a komoly fagyok is megérkeztek. Ilyenkor, ha módunk van rá etessük őket!


Sajnos erre nem mindenkinek van lehetősége különféle okok miatt. Számukra és minden más madarakat szerető ember részére szeretnénk kedveskedni madáretető kameráink felvételeivel!
Azok, akik rendelkeznek internet eléréssel, - vagy el tudnak menni egy olyan közösségi helyre, ahol van ilyen lehetőség - már 3 kamera képén követhetik nyomon az etetők mozgalmas világát.Közép fakopáncs az etetőn
(Fotó: Papp Ferenc)


Az évek óta működő nyíregyházi kamera után idén a „Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködés Operatív Program 2007-2013” támogatásával zajló „Madárvédelem és kutatás határok nélkül” című projekt keretében újabb két, korábban gólyafészkeknél kihelyezett kamerát üzemeltünk be. Az egyik a nagyhalászi gólyafészek mellett, a református templom kertjében működik. Még a másikat a hétvégén sikerült beindítanunk a Salgótarjánhoz tartozó Rónafaluban. Ez utóbbinak érdekessége, hogy a Medves-fennsík peremén tengerszint felett 530m magason került elhelyezésre. Minden kamera weboldalán található egy lista a kamerákon eddig megfigyelt madárfajokról.


A település neveire kattintva elérhetőek a webkamerák:
Nyíregyháza  
Nagyhalász
Rónafalu 


Jó megfigyelést kívánunk mindenkinek a havas napokra!   


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Papp Ferenc
projektvezető
MME Nógrád Megyei Helyi Csoport
http://kuvik.eu/hu/blog
http://www.mme.hu