2005.02.14

Adja adója 1%-át a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek!

Egyesületünk több évtizedes erőfeszítése látványos eredményeket szült például a ragadozómadár-védelem területén: az egész Európában veszélyeztetett parlagi sas becsült hazai állománya a 80-as évekbeli húsz párról 75 párra emelkedett.

Mit tettünk még?

  • Gólyáknak az utóbbi négy évben a nemzeti parkok munkatársaival együtt, több mint kétezer fészektartó állványt helyeztünk ki, és százával javíttattunk meg régi kéményeket, veszélyessé vált fészkelőhelyeket.
  • Az áramszolgáltató vállalatok munkatársaival karöltve 14 000 szigetelőpapucsot szereltünk fel a madarakra veszélyes elektromos távvezetékek tartóoszlopaira.
  • Állandó természetvédelmi oktatóközpontot működtetünk, tavaly pedig több mint harminc táborban 3000 gyermeket fogadtunk, akiket sok-sok élményen keresztül a természeti és kulturális értékeink szeretetére, tiszteletére tanítottunk.
  • Közalapítványainkon keresztül több mint 5000 ha nem védett, de természetvédelmi szempontból értékes területet óvunk, melyek egy részén természetközeli gazdálkodás folyik.
  • A Madárbarát kert elnevezésű akciónk országos mozgalommá nőtte ki magát, több mint 2500, immár madárbarát kerttel.

Természetvédelmi tevékenységünket egy új Európai Unió által is támogatott túzokvédelmi-, és viperavédelmi programmal bővítettük ebben az évben. Munkánkhoz azonban nélkülözhetetlen az a széles körű társadalmi támogatottság, amelyben a gazdasági szféra képviselőitől kezdve a tudományos élet kiemelkedő alakjain keresztül, a kertjében madáretetőt állító magánszemélyekig sok ezren segítik erőfeszítéseinket.

Kérjük, csatlakozzon hozzájuk Ön is, és támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 19001243-2-43