Utolsó alkalom a madármegfigyelésre a Margitszigeten

Utolsó alkalom a madármegfigyelésre a Margitszigeten Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a nyári szezonban most utoljára, csütörtökön és pénteken van jelen a szigeten madármegfigyelő programjával.

Sok fióka és fiatal madár már a szárnyait próbálgatja, míg néhány szülő még a második fészekaljat neveli; ilyen az örvös galamb pár is, melynek fészke pont a standunk felett van. Fiókáik hamarosan kikelnek, így nemsokára meg lehet lesni az etetés pillanatait is.

A kabasólymok is a fiataloknak hordják már az elejtett zsákmányt, a múlt héten sikerült ezt megfigyelnünk. Az egyik öreg madár egy galambfiókát tépett nem messze tőlünk egy hatalmas japánakác tetején, majd nemsokára tovaszállt az éhesen vijjogó, fiatal sólymokhoz.

A cinegék és csuszkák már csapatosan járnak a parkban, és sokuk a hűsítő vízforrásokat keresi, ahol megfürödhetnek vagy szomjukat olthatják. Mi is kinyitottunk egy kis csapot a közelben, ahova rendszeresen érkeznek a szomjas madárvendégek.

Látogassanak el az MME megfigyelő pontjára, mely a Holdudvartól mindössze 200 méterre, északra található. 11.00 és 17.30 között várjuk az érdeklődőket madármegfigyeléssel és madárdal felismeréssel, továbbá az egyesület programjainak a bemutatásával.

A programot a Swarovski Optik támogatja
Tovább információ:
Berényi Zsombor, programkoordinátor
berenyi.zsombor@mme.hu
20/354-8505

A madárfajokról bővebb információt talál a Monitoring Központunk honlapján: www.mme-monitoring.hu