Üdvözöljük az MME honlapján!

Az 1974-ben alapított MME hazánk legnagyobb, megközelítően 10.000 tagot számláló természetvédelmi civil szervezete. Célunk a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködünk a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkénteseinkkel kutatásokat, védelmi akciókat hajtunk végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendezünk, kiadványokat jelentetünk meg. Honlapunk segíti az eligazodást a tevékenységeink iránt érdeklődők számára.

Célunk, hogy választ adjunk  kérdéseire!
Honlapunk legfontosabb célja, hogy átlátható menü struktúrát alkalmazva bárki számára könnyen elérhetővé tegyük azokat az oldalakat, ahol választ találhatnak kérdéseikre, problémáikra.

Kérjük, amennyiben az alábbi honlap térkép nem nyújt Önnek elegendő segítséget a tájékozódásban, használja a minden oldal jobb felső sarkában megjelenő "Keresés" funkciót a keresett kulcsszó beírásával!

 

A főmenü
A legfelső navigációs menü sor az MME legfontosabb tevékenységi területein belül segíti az eligazodást és tájékozódást:

 • Kezdőlap
  Itt találhatók a legfrissebb híreink, köztük a legközelebbi rendezvényeinkről szóló tájékoztatók, ami megkönnyíti a szabadidő szervezést. A hír archívum almenü oldalain visszamenőleg találhatók meg híreink, beszámolóink. Minden főmenü pont alatt elérhető a kapcsolat oldal, ami segíti Önt abban, hogy kérdésével, problémájával közvetlenül fordulhasson illetékes kollégánkhoz.
   
 • Magunkról
  Az MME több mint 30 éves, országszerte 31 területi szervezettel (helyi csoport) rendelkező civil szervezet. Ebben a menüben az érdeklődők olvashatnak az egyesület történetéről, megtalálhatják a működésünket bemutató dokumentumokat, megismerhetik szervezeti felépítésünket és munkatársainkat.
   
 • Csatlakozzon
  Egyesületünk legnagyobb értékét az a 10.000 fős tagság jelenti, mely lehetővé teszi, hogy mind hazai, mind európai uniós szinten képviselhessük az emberek, a madarak, a természetes környezet védelmének érdekeit. Ebben a menüpontban leendő tagjaink tájékozódhatnak a különböző tagsági formákról és a tagság előnyeiről, illetve innen elektronikus úton jelentkezni is lehet az MME-be. Itt találhatók továbbá azok a közösségi programjaink, országos nagyrendezvényeink, melyekhez egész évben bárki csatlakozhat családjával, baráti társaságával.
   
 • Napi madárvédelem
  A menü központi elemét a Madárbarát kert program képezi, ezért az első almenü ide mutat. A többi almenü állat- és tevékenységi csoportok szerint mutatja be a Madárbarát kert programban végezhető védelmi munkákat, valamint a program település-, oktatás- és turizmusfejlesztési lehetőségeket. Nagyon fontos, hogy ebben a menüben foglalkozunk a lakott területeken jelentkező ember-madár problémákkal is.
   
 • Környezeti nevelés
  Az MME megalakulása óta, több évtizede foglalkozik környezeti neveléssel. Madarász ovi, Madarász suli, közösségi rendezvény és tábori programjaink a környezeti nevelésen is túlmutatva megfelelnek a fenntarthatóság-pedagógiai elvárásoknak, így ezek az oldalak nem csak a mindennapi oktató-nevelő, de oktatásfejlesztő munkájukban is segítik a pedagógusokat. A "Letölthető anyagok" és "Ingyenes kiadványok" almenü pontokban közvetlenül is elérhetők különböző oktatási segédanyagaink.    
   
 • Természetvédelem
  Egyesületünk legfontosabb, stratégiai szintű célja, hogy tagságunk és önkénteseink segítségével gyakorlati faj- és élőhelyvédelmi akciókat hajtsunk végre, illetve szakmai és társadalmi hátterünkre építve hazai és európai uniós szinten hathatósan képviseljük és érvényesíttessük a természetvédelem és a környezeti nevelés ügyét, az emberek egészséges környezethez való jogát. A védett és fokozottan védett fajok, a terület- és élőhelyvédelem mellett külön oldalakon foglalkozunk olyan súlyos, közérdeklődésre számot tartó ügyekkel, mint a madár mérgezések vagy az elektromos hálózat okozta madár pusztulások. Természetvédelmi munkánk fontos részét képezi a természetkímélő mezőgazdálkodás előmozdítása, a gazdákkal való együttműködés és tájékoztatásuk a különböző agrár támogatások számukra, és a madárvilág számára előnyös vonatkozásairól, amiről szintén számos anyag található a Természetvédelem menüpont alatt.
   
 • Támogatás
  Civil szervezetként az MME semmiféle normatív állami támogatásban nem részesül - ez is biztosítja függetlenségünket a mindenkori kormányzattól -, működésünket jelentős részben európai uniós LIFE pályázatokból, egyre kisebb mértékben hazai pályázatokból, és növekvő arányban a polgárok és a vállalatok támogatásából: személyi jövedelemadó 1%, egyéni és céges adomány felajánlásokból finanszírozzuk. Ezeken az oldalakon elérhető 1% rendelkezési nyilatkozatunk, bemutatjuk a támogatásra ajánlott programjainkat, illetve tájékoztatjuk leendő partnereinket az együttműködés különböző lehetőségeiről.    
   
 • Bolt
  Egyesületünk legfontosabb céljai között szerepel, hogy segítsük az embereket a mindennapi madárvédelemben, a szabadidő szervezésében és az önképzésben. Az MME Természetbarátok boltja madár és más állatfaj-védelmi eszközökkel, szak- és népszerű ismeretterjesztő, madár és egyéb fajhatározó könyvekkel, túra felszereléssel várja az érdeklődőket.

 

Jobb oldali box navigáció
A megjelenő oldalak jobb szélén, függőlegesen, egy-egy továbblépést segítő boxban emeltük ki az egyes főmenü pontok leggyakrabban keresett oldalait. A boxképre kattintva keresgélés nélkül juthatunk el a kérdéses téma oldalra. Innen iratkozhatunk fel a hírlevélre, továbbá innen közvetlenül is kezdeményezhető a tagbelépés.

 

Főmenü sor feletti gyorsmenük
A honlap oldalak jobb felső sarkában, a fejléc képek és a főmenü sor felett található néhány menü a legfontosabb kapcsolat és tájékoztató jellegű menüpontok elérését gyorsítják.

 

Védjük együtt hazánk természeti értékeit! Legyen Ön is tagunk! >>

 

 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

 

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

Köszönjük!

 

A felső kis képen fehér gólya látható
(Fotó: Posztós Csaba)