Tagság, mint ajándék

Az éves MME tagság ideális ajándék madárkedvelő, a madárvédelem ügyére nyitott rokonoknak, barátoknak. A tagság ajándékozásának menete megegyezik a saját célú tagság kezdeményezésével, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben a belépési adatlapot az ajándékozó tölti ki a megajándékozott nevére és címére .

Nagyon fontos, hogy az ajándékozó rendelkezzen a megajándékozottnak a belépési adatlapon kért összes szükséges adatával, és jelölje be a választott tagsági formát! Javasoljuk, hogy válassza a családi tagságot, mivel így minden családtag kap egy-egy tagkártyát, amivel egyre több helyen tud 5-40% kedvezménnyel vásárolni!

A belépési adatlap elektronikus kitöltése és internetes beküldése esetén az adatlapot kitöltő nem tudja aláírni ezt, ezért ajándékozás esetén kérjük, hogy a kísérő e-mailben jelezze, hogy a tagságot ajándékba kívánja adni. Postai visszaküldés esetén kérjük, hogy legyen kedves ajándékozó kitöltőként aláírni az adatlapot.
 

Mind az internetes, mind a postai tagság ajándékozási adatlap kapcsán kérjük az ajándékozót, hogy jelezze az MME felé (a beküldési adatok szerepelnek az adatlapokon), miként kéri az ajándék tagság továbbítását a megajándékozott felé. Ennek három módja van:

 1. A tagsági csomagot (tagkártya, köszöntő levél stb.) az MME központi irodája küldje meg a megajándékozottnak.
 2. A tagsági csomagot az MME központi irodája az ajándékozónak küldje meg postán, amit ezt követően az ajándékozó tud átadni.
 3. A tagsági csomag az adatlapon szereplő elérhetőségek valamelyikén történő egyeztetést követően személyesen is átvehető az MME központi irodájában.


   Itt léphet tovább a:

Belépési adatlaphoz - magánszemélyek, családok>>

Belépési adatlaphoz - intézmények, szervezetek>>

További információkat pedig kérhet a programkoordinátortól ezen az email címen!

 

  Köszönjük!

Partnerség tagsági kedvezményre

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Hazánk és Közép-Európa legnagyobb természetvédelmi szervezeteként keressük meg Önt, és egy kölcsönösen előnyös, hosszú távú együttműködés lehetőségét kínáljuk. Kérjük, olvassa végig levelünket és váljon partnerünkké!

tagkartya_minta_2023_2.jpg

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1974-ben alakult; napjainkig több mint 30 ezren léptek tagjaink közé. Évente több mint száz programot valósítunk meg területvédelemmel, madárfajok védelmével és szemléletformálással kapcsolatosan; újságaink, és rendezvényeink segítségével több százezer emberhez jutunk el évről évre. Tagjaink önzetlenül támogatják a madárvédelmet, felméréseket végeznek, önkéntes munkával segítik céljaink elérését.

Működjünk együtt a természetvédelem társadalmi hátterének bővítésében! Kérjük, fontolja meg annak lehetőségét, hogy termékeiből, szolgáltatásaiból, tagjainknak egy tetszőlegesen meghatározott kedvezményt biztosít, hiszen az Ön által irányított vállalkozás profilja megegyezik a természetvédők, madárvédők érdeklődési körével.

Hogyan támogatja ezzel a madárvédelmet?
A természetvédelem nem képzelhető el a társadalom támogatása nélkül, ezért fontosak az MME-hez hasonló civil szervezetek. Egyesületünk folyamatosan arra törekszik, hogy minél több embert vonjon be tevékenységébe, minél több tagot szerezzen, hiszen ezáltal egy komoly társadalmi hátteret tudunk felmutatni. A madárvédelem népszerűségének köszönhetően tagságunk folyamatosan növekszik. Amennyiben a természetjárás, kirándulás és az ezekhez szükséges eszközök, a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások köréből tudnánk kedvezményeket felmutatni, akkor egyesületünk tagtoborzó és tagmegtartó szerepe tovább erősödne, több önkéntessel hatékonyabban tudnánk céljaink érdekében dolgozni. Ezt szeretnénk az Ön támogatásával elérni!

Támogatásáért cserébe a kedvezményeket adó partnereink listáját minden új tagunknak a belépéskor kiküldjük, továbbá évente egyszer postázzuk hozzávetőlegesen 20 ezer példányban, valamint évi egy alkalommal egyesületünk újságjában, a Madártávlatban tesszük közzé. A lista megjelenik honlapunkon, ahol a partner rövid bemutatására is lehetőséget adunk, illetve a partner honlapjához linket biztosítunk. Az MME immár 30 éve a magyar köztudat része. Használja ki ezt az óriási ismertséget, és kapcsolatunk révén legyen az Ön vállalkozása is sikeresebb!

Kedvező döntése esetén együttműködésünkről természetesen megállapodást kötünk, melynek szövege honlapunkról letölthető. Tagjainkról szinte egyedüli módon pontos tagnyilvántartást vezetünk, számukra érvényesített tagsági igazolványt adunk, amely a kedvezmény igénybevételére jogosít. Tagjaink között gyerekek, aktív dolgozók és nyugdíjasok egyaránt vannak, jelentős részük pedig az úgynevezett családi tagságot választotta.

Letölthető kártya megállapodás minta >>

Kérem, amennyiben kérdése van, keresse a kapcsolatot velünk az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Zádori Sarolta
E-mail: zadori.sarolta@mme.hu,
 

Levélcímünk:
MME 1121 Budapest, Költő utca 21.

  

   Köszönjük!

A tagsági kártya és felhasználásának szabályai

A kártya felhasználásával kapcsolatos legfontosabb szabályok (lásd még a kártya hátoldalát is!):

 • Több kártya nem vonható össze (pl. családi tagok nem kérhetnek 40% kedvezményt az egyébként kapott, pl. 10% helyett).
 • Támogató szervezeti tagság esetén a kártya felhasználásához az intézménynek meghatalmazást kell adnia a felhasználással megbízott személynek (a kedvezményt adó, vagyis Ön, eltekinthet).
 • A tagsági kártyát kizárólag annak tulajdonosa használhatja.
 • Amennyiben a kedvezményt támogató szervezeti kártyával kívánják igénybe venni, úgy a szolgáltató csak a kiskereskedelmi mennyiségig köteles a kártya tulajdonosát kiszolgálni (mindazonáltal a kedvezményt adó, ha pl. üzleti érdekei úgy kívánják, nagyobb kedvezményt is adhat).
 • Aláírás nélkül is érvényes.
 • Nem hitelkártya és nem fizetőeszköz, csak az MME által meghirdetett kedvezmények igénybevételére jogosít.
 • Az érvényesség lejárta után a kártya kedvezmények igénybevételére nem jogosít.
 • Személyazonosság igazolására nem alkalmas.
 • Engedélyhez kötött tevékenység folytatására nem jogosít.
 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

 

     Egyéni és céges adományozás >>

 

     Köszönjük!

Csatlakozzon

Tagságunk jelentős részét a kisgyerekes családok alkotják, családbarát programjainkon, rendezvényeinken mindenkit szeretettel várunk! (Fotó: Orbán Zoltán)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) évtizedek óta dolgozik a madarak és élőhelyük védelmén keresztül a természetért és az emberért. Az egyesületnek mintegy 8 000 fős tagsága és országosan 31 helyi szervezete van.

Az MME tagság előnyei:

 

 • részvétel Magyarország legnagyobb, 1974-ben alapított civil szervezetének természetvédelmi tevékenységében;

 • egyéni szerepvállalás a mindennapi természetvédelmi munkáinkban: Madárbarát kert, téli madáretetés;

 • kiemelt madárvédelmi programok támogatása: parlagisas-, kerecsensólyom-, túzokvédelem;

 • Madarász ovi és Madarász suli, táborok, szakkörök, Európai Madármegfigyelő Napok, országos rendezvények egész évben;

 • évi négy alkalommal megjelenő Madártávlat c. természetvédelmi folyóirat térítésmentesen;

 • 10 % vásárlási kedvezmény az MME Boltjában;

 • 5 - 40 % vásárlási és belépési kedvezmény az MME partnereinél. 

 

     Belépési adatlaphoz >>

 

 További információkat kérhet a programkoordinátortól ezen az email címen!

 

 

 

 

 
 

     

    

 

 Köszönjük!

 

 

Bemutatkozunk

 A dürgő túzok kakas az MME jelkép madara, a logónkban
stilizáltan ez a madár látható (Fotó: Motkó Béla).

Célunk a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködünk a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkénteseinkkel kutatásokat, védelmi akciókat hajtunk végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendezünk, kiadványokat jelentetünk meg.

Országos lefedettség
Az MME tagjai 31 területi, és több szakmai munkacsoport és szakosztály keretében tevékenykednek országszerte. Minden megyében működik legalább egy helyi csoportunk, központi szervezésű programjainkkal az ország minden területét jelen vagyunk.

Szerteágazó tevékenységek
Egyesületünk a legfontosabb célt, az ország természeti értékeinek megőrzését két fő tevékenységi kör: a természetvédelmi kutatások és a társadalmi szintű partnerség keretében szervezi. Természetvédelmi munkánkban faj- és élőhelyvédelmi, monitoring és madárgyűrűző akciókat szervezünk. A társadalmi szintű partnerség legfontosabb elemei: a környezeti nevelési programok, a napi madárvédelmi jellegű Madárbarát kert program és a közösségi rendezvények.

Fiatalok, családok, idősek egy közösségben
Az MME erejét és hatékonyságát a sokszínűség adja. Tagjaink között képviselteti magát az ország teljes lakosságának minden rétege, különösen büszkék vagyunk arra, hogy tagságunk 50%-át a gyerekek és a nyugdíjasok alkotják, és az egyik legkedveltebb tagsági forma a családi.

Közhasznú
Az MME közhasznú civil szervezet, tehát támogatóink az érvényben levő szabályozások szerint írhatják jóvá a felajánlott összeget az adóbevallás során.

Nemzetközi kapcsolatok
Az MME a madárvédelmi szervezetek világszövetsége, a BirdLife International magyarországi partnere. A BirdLife International - amelyet 1922-ben Nemzetközi Madárvédelmi Tanács (ICBP) néven alapult meg - a legrégebbi nemzetközi természetvédelmi szervezet, több milliós tagsággal rendelkezik. Kiemelkedően jó kapcsolatot ápolunk a kelet- és közép-európai tagszervezetekkel, valamint a svájci, német és angol egyesületekkel.

Az MME működése
Az egyesület a működését politikamentesen, demokratikus alapokon szervezi. Ezt alátámasztja szervezeti felépítése és azon alapdokumentumok megalkotása (alapszabály, középtávú munkaterv, természetvédelmi célkitűzések, szervezeti és működési szabályzat), melyek garanciát nyújtanak a pozitív értékrendek mentén szerveződő munkánk hosszú távú ellátásához. A széleskörű természetvédelmi tevékenységek, a tagság nyilvántartása, tájékoztatása, a szemléletformálás területén vállalt küldetésünk csak jól szervezett, sokrétűen képzett, nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező munkatársakkal lehetséges. Egyesületünk önkéntesei, tisztségviselői, fizetett alkalmazottjai, a lakossággal való együttműködésünk évtizedek óta bizonyítja, hogy csakis összefogással lehet elérni közös, országjobbító céljainkat.

Az egyesület legfőbb szerve a Közgyűlés, amely jogosult minden, az egyesületet érintő kérdésben dönteni.

Az egyesület legmagasabb szintű választott testülete az Elnökség, mely a közgyűlések közötti időszakban az egyesület elvi irányításáért felelős, és irányító tevékenységét a központi iroda főállású, hivatásos stábján keresztül fejti ki.

Az egyesület arra törekszik, hogy legalább megyénként, esetleg jelentősebb tájegységenként egy-egy aktív csoportot, illetve az ezeket szervező regionális irodákat működtessen, melyek közös természetvédelmi és szemléletformáló céljaink
megvalósítását decentralizáltan segítik.

A különböző szakterületek szakmai munkájának szervezését és fejlesztését szakosztályok és munkacsoportok segítik.

Az MME központi irodája főfoglalkozású dolgozókból áll, irányításukat az ügyvezető igazgató, és az alá rendelt  társadalmi kapcsolatok, természetvédelmi és gazdasági igazgató végzi. A központi iroda feladatai:

 • Az egyesület alaptevékenységének (tagság, csoportok, szakosztályok) és képviseletének biztosítása.
 • Egyesületi munka és a védelmi tevékenység gazdasági hátterének biztosítása.
 • Az egyesületi programok (védelmi, monitoring, szemléletformáló) hátterének biztosítása.
 • A helyi csoportok és a szakosztályok munkájának segítése, koordinálása.
 • Az MME stratégiájának megvalósítása.

Eredményeinket nagymértékben annak köszönhetjük, hogy széles társadalmi háttérrel rendelkezünk. Kérjük, támogassa Ön is a Madárvédelmet, legyen egyesületünk tagja!

Belépési adatlap >>

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

  Köszönjük!

Tagsági formák és díjak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2013. január 1-től érvényes  tagsági formái és díjai.

 

ÁLTALÁNOS TAGSÁGI KATEGÓRIÁK  
Egyéni tag / felnőtt      5 000 Ft / év
Egyéni tag / nyugdíjas      3 000 Ft / év
Egyéni tag / tanuló      3 000 Ft / év
Családi tag
(egy háztartásban élő gyerekek és felnőttek)     
     5 500 Ft / év
Szervezeti tag
(például oktatási intézmények, cégek)
   12 000 Ft / év
Állandó tag
(egyszeri befizetéssel életre szóló tagság)
 200 000 Ft
Külföldi tag            35 EUR / év

TÁMOGATÓ TAGSÁGI KATEGÓRIÁK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK
 
Támogatói tag 10 000 Ft / év
Bronz fokozatú támogató tag    20 000 Ft / év
Ezüst fokozatú támogató tag    50 000 Ft / év
Arany fokozatú támogató tag    100 000 Ft / év
Gyémánt fokozatú támogató tag  200 000 Ft / év

TÁMOGATÓ TAGSÁGI KATEGÓRIÁK CÉGEKNEK, INTÉZMÉNYEKNEK

 
Bronz fokozatú támogató tag 100 000 Ft/év
Ezüst fokozatú támogató tag 1 000 000 Ft /év
Arany fokozatú támogató tag 5 000 000 Ft/év
Gyémánt fokozatú támogató tag 10 000 000 Ft felett

A „Gyémánt” fokozatú támogató tag (magánszemély) egyszeri adományozásával ún. állandó taggá válik, azaz élete végéig megváltja a tagsági díját.

Belépési adatlaphoz - magánszemélyek, családok>>

Belépési adatlaphoz - intézmények, szervezetek>>

További információkat kérhet a programkoordinátortól a tagnyilvantartas@mme.hu email címen!