2019.05.23
Tápió-vidéki Helyi Csoport

Fülemülék éjszakája Tápiószele

Május 11-én Helyi Csoportunk a Blaskovich Múzeum Baráti Körével közös szervezésben megtartotta Fülemülék éjszakája programsorozatának első rövid túrával összekapcsolt előadását.

Az eseményt hagyományosan a madarak és fák napjára tettük annak érdekében, hogy még kihangsúlyozottabbá tehessük a rendezvényre látogatók számára környezetünk természeti értékeinek jelentőségét. A program nyitásaként a Múzeum Baráti Köre tartotta meg köszöntőbeszédét, ezután Helyi Csoportunk ismertette a Fülemülék éjszakája programsorozatot, emellett kiemelt szerepet kapott az év madarának a gólyatöcsnek bemutatása.

                                    

A múzeum kertjében folyamatosan megtekinthetőek voltak az év madara rajzpályázatra készített alkotások, melyek díjazása a 4-ik osztályosok fülemüle éneke előadása után történt meg.

                                    

Rövid túrát tettünk a múzeumkertben, ahol meghallgattuk az este sztárfellépőjének, a fülemülének énekét, emellett őszapócsapat, nagy fakopáncs, feketerigó, hegyi fakusz és széncinegék hangja is hallható volt. Összesen egy mesterséges odúban volt költés, ez is egy érdekes szituáció eredménye, amikoris a „veréb lakótelep” fantázianevű, 3 rekeszes költőalkalmatosságban fészkelt be egy széncinege pár. Itt a fiókák már kirepülés előtti fejlődési stádiumban voltak.