Újra önkénteseket képeztünk

önkéntes képzés

Önkéntes csapat (Fotó: Bajor Zoltán).

Az MME életében nélkülözhetetlen szerepe van az önkénteseknek, az egyesület közel 50 éves fennállása óta élőhelyvédelmi és a fajvédelmi munkáink jelentős részéhez önkéntesek segítségét vesszük igénybe. 

A „Közösen a természetért” elnevezésű projekt keretei között (LIFENGO4GD/HU/000037) a 2022-2023 években lehetőséget kaptunk, hogy fejlesszük az önkéntes rendszerünket és az ehhez kapcsolódó adatbázisunkat is, és új önkénteseket toborozhassunk országszerte. Az első önkéntes képzés sikeréből kiindulva megtartottuk a második önkéntes képzést is 2023. október 7-8-án. 
Leendő önkénteseinknek tantermi előadások formájában bemutattuk az MME működését, az MME-nél előforduló önkéntes lehetőségeket, az önkéntesség jogi hátterét és részletesen bemutattuk a madárgyűrűzés és madármonitoring témaköröket. 

A terepi foglalkozásokon a Felsőrákosi Természetvédelmi Területen végeztünk élőhelykezelést, megtanultuk, hogy hogyan dolgozik együtt az állami és a civil természetvédelem, madarásztunk és meglátogattunk egy MME által fenntartott odútelepet. 


Az önkéntes képzés létrejöttét a  LIFE NGO4GD(HU/000037) "Közösen a természetért" elnevezésű pályázat támogatta.

Life és Natura logó
Life és Natura 2000 logó