2011.05.05

Elfogadták a madárvédelemről és az elektromos szabadvezetékekről szóló Budapest nyilatkozatot
Az áprilisban tartott „Elektromos szabadvezetékek és madárpusztulás Európában” című nemzetközi konferencia résztvevői elfogadták a  "Budapest Nyilatkozatot a madárvédelemről és az elektromos szabadvezetékekről".


A Nyilatkozat végrehajtása remélhetően a jelenleg szinte teljesen hiányzó európai és Európán túli együttműködés kezdetét jelenti majd a szabadvezetékek és madárpusztulás témában.

A konferencia a 2011-es soros magyar EU elnökség hivatalos programjának részeként az MME, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a BirdLife International nemzetközi madárvédelmi szervezet európai irodájának társszervezésében valósult meg. A találkozó házigazdája a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) volt. A konferencián 29 európai és közép-ázsiai ország, az Európai Bizottság, az UNEP-AEWA, hat energia és áramszolgáltató vállalat, szakértők, vállalkozók és civil szervezetek 123 képviselője vett részt.

13 konferencia előadás, 12 poszter, a Budapest Nyilatkozat szövege, valamint a résztvevők listája angol nyelven letölthető innen >>

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részvételükkel és támogatásukkal elősegítették a konferencia létrejöttét.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kovács András
A fenti kis képen a konferencia résztvevői láthatók
(fotó: Szász Péter)