Rajzpályázat az év madaráról

Rajzpályázatot hirdet az MME Bükki Helyi Csoportja általános-, és középiskolások részére, melynek témája: A búbosbanka fiókái! A művek 2015. november 22-ig küldhetőek be, majd Egerben kiállításra kerülnek!

Év madara rajzpályázat
Téma: A búbosbanka fiókái

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi csoportjának szervezésében

Részletes kiírás:

Rajzpályázatot hirdetünk a 2015. év madaráról általános iskolások és középiskolások részére, melynek témája: A búbosbanka fiókái! Célunk, hogy a pályázatra jelentkezők minél látványosabban örökítsék meg e színpompás madarainkat, valamint bővítsék ismereteiket a fajról. Díjazzuk a kreatívságot és az ötletességet!

A búbosbanka tavasszal 5-8 tojást is lerakhat, s a fiókák júniusban hagyják el a fészket. E madár fészkelőhely tekintetében nagyon alkalmazkodó; harkályok elhagyott odvaiban, tetőcserép alatti lyukakban is költhet, és a mesterséges odúkban is megtelepszik.

Elvárások: 
Rajzlap: A3 vagy A4,
Használható technikák: Ceruzarajz, zsírkréta, vízfesték, grafit, színes ceruza, tus, tinta, szén, festék.. stb.

Beküldési határidő: 2015. november 22.

A művek beküldhetőek, valamint személyesen leadhatóak az Eszterházy Károly Főiskola D épületének portáján (Eger, Leányka út 4.)!

A munkák hátoldalára kérjük ráírni a pályázó/szülő nevét, telefonszámát, e-mail címét és az iskola nevét! A 2 korosztály 3-3 nyertese tárgyi díjazásban részesül, valamint a pályaművek decemberben kiállításra kerülnek!

Elérhetőségeink: 
Tel.: 06 20 358 5986 (Hák Flóra)
E-mail, ismeretterjesztő anyag igénylése a búbosbankáról: bukk@mme.hu

Közösségi oldal: www.facebook.com/mmebukkihcs

A rajzpályázat megvalósulását az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kara támogatja. További támogatóink: Eger Város Önkormányzata, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, EGER TELEVÍZIÓ, FM 7, Szent István Rádió.