2005.02.23

Bezárták a nápolyi maffia vadásztavait

Az olasz rendőrség természetvédelmi egysége bezáratta a nápolyi maffia illegális vadászatra létesített mesterséges tórendszerét. - közölte a Birdlife International olaszországi tagszervezete. Az eljárás során 35 személy ellen indítottak vizsgálatot, valamint fegyvereket és hívóhangok lejátszására alkalmas magnókat foglalt le.


Fotó: Birdlife International

Az olasz rendőrség nemrégiben indított akciót a környezetkárosítással kapcsolatos bűncselekmények felderítésére. Mint azt közölték, az illegális hulladéklerakásból származó bevételek vetekszenek a kábítószer-kereskedelem hasznával. A Nápoly melletti Villa Liternonál található tavaknál pedig egyetlen, vadászatra alkalmas leshely egy idényre 2-4 millió forintba került.

Altero Matteoli Olaszország környezetvédelmi minisztere elmondta, hogy a jövőben tervszerűen próbálják felderíteni és felszámolni az ilyen eseteket. A most bezáratott negyven tavat védetté kívánják nyilváníttatni, és a területen tanösvényeket, ökoturisztikai beruházásokat alakítanak majd ki. A Nápoly melletti tavak számos vonuló madárfajnak - flamingóknak, kócsagoknak, gólyatöcsnek, godáknak - nyújtanak pihenőhelyet.