Szerzői tájékoztató

Lapzárták és megjelenések

  1. tavaszi szám lapzárta: január 15. (megjelenés március 15.)
  2. nyári szám lapzárta: április 15. (megjelenés június 15.)
  3. őszi szám lapzárta: július 15. (megjelenés szeptember 15.)
  4. téli szám lapzárta: október 15. (megjelenés december 1.)

Terjedelem és karakterszám (szóközzel)
A cikkek nyitóoldalán a cím, az alcím, és az 5-6 sornyi félkövéren szedett bevezető (lead) fél oldalt foglal el, melynek hátterét többnyire egy fotó képezi. Ahol lehet, az írások tartalmi részét érdemes kiegészíteni olyan inzert szövegekkel (pl. fajok általános bemutatása, úti beszámolónál ország vagy régióbemutatás), melyek eltérő szedése segíti az oldalak változatosabb megjelenítését. 

  • egy oldal két képpel: 3.900 karakter
  • egy oldal kép nélkül: 5.800 karakter
  • fél oldal: 2.800 karakter
  • egy hasáb: 1.800 karakter
  • fél oldalas inzert: 2.300 karakter

 

Fotók
Lehetőség szerint oldalanként 3-4, esemény és fotós úti beszámolók esetében 5-6 db, lehetőleg .raw formátumú, .jpg kiterjesztésű fotók esetén a lehető legnagyobb felbontású képet kérünk.  

Kérjük, nézőképet csak úgy küldjenek, hogy ezek mellé megadják a fotó legnagyobb felbontását pixelben (pixel x pixel) vagy mm-ben, cm-ben (ez utóbbiak 300 dpi felbontás mellett).

A fotók ékezet nélküli betűkkel írt, alsó vonással elválasztott file-nevében mindenképpen szerepeljen a faj neve, a szerző és a kép sorozatszáma (pl. buboscinege_Toth_Tihamer_0001).

A képek (szükség esetén becsomagolva) toldacuccot-tal (vagy hasonló nagyméretű file-ok küldésére alkalmas csatornán) vagy CD-re, DVD-re írva küldhetőek a lap alábbi e-mail címére vagy az MME központi irodai postacímére. Előzetes időpont egyeztetést követően a digitális vagy digitalizált fotók lemezen, pendrive-on vagy külső winchesteren személyesen is behozhatóak az egyesület központi irodai szerkesztőségére,ahol le tudjuk ezeket tölteni.

 

E-mail cím
ujhelyi.peter@mme.hu

 

Postacím
Madártávlat szerkesztősége
MME
Budapest
Költő u. 21.

1121

 

Kérjük szerzőinket, hogy a cikkek megírása előtt okvetlenül egyeztessenek a főszerkesztővel a tervezett írás témájáról, terjedelméről és megjelenéséről!

 

Köszönettel!

Ujhelyi Péter főszerkesztő

 

 

1% felajánlás az MME-nek!

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

 

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

Köszönjük!