2013.02.21

Kígyót békát kiáltunk


Vipera LIFE+ program vándorkiállítása

Te is védd! – címmel tartja rendezvényét a Magyar Természettudományi Múzeum február 23-án 10-16 óráig.  A ’Családi napok’ rendezvénysorozatban a látogatók hazánk területén élő, védelemre szoruló, féltett állatfajainkkal ismerkedhetnek meg.


A természetvédelmi nap keretében a sokak által szépnek vagy éppen csúnyáknak tartott hüllőkkel és kétéltűekkel is megismerkedhetnek a látogatók, Vörös Judit, a Magyar Természettudományi Múzeum herpetológusának segítségével. A rendezvényen Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya és a Rákosi Vipera LIFE+ program is képviselteti magát.

Az MME KHVSZ standjánál az év kétéltűjéről,az ásóbékáról hallhatnak az érdeklődők, illetve megismerkedhetnek az Országos Kétéltű- és Hüllőtérképezési honlap gyakorlati használatával. A Rákosi Vipera LIFE+, az egyik legritkább magyarországi faj védelmét lassan egy évtizede zászlójára tűző fajvédelmi program kiadványait az érdeklődők megtalálhatják a ’viperastandnál’, valamint megtekinthető lesz a 8 részből álló vándorkiállítás is. Fiatalok és idősek számára is élvezetes játékokkal és fejtörőkkel készülünk. A legkisebbek a vipera mese báb szereplőivel is találkozhatnak.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!