2020.07.29
Börzsönyi Helyi Csoport

Madárismereti séta a sződligeti katolikus táborral

madárismereti séta Sződliget

Köszönjük Szaniszló atyának és a tábor szervezők meghívását. Egy kellemes délelőtti sétát tettünk a Sződligeti Dunaparton és a Sződ-rákos patak mentén.  Szaniszló atya összefoglalója:

"A Sződligeti Római Katolikus Egyházközség szervezésében egy öt napos hittanos napközi tábort szerveztünk a gyerekeknek, aminek a fő témája a teremtéstörténet volt. Minden napra színes és érdekes programot készítettünk, hogy megmutassuk az érdeklődőknek Isten nagyszerű művét, a teremtett világ szépségét, valamint a benne élő állatokat és növényeket.
Ennek a programnak a keretében került sor Sződliget Duna-partján a madármegfigyelésre. Horváth Tibort kértük meg idegenvezetőnek, aki készségesen állt rendelkezésünkre. Köszönet Dénes Jánosnak is aki szívesen hozott szebbnél szebb madarakat, nádi és barát poszátát, vörösbegyet, amiket a gyerekek meg is tudtak simogatni, közelről ismerkedhettek velük. Távcsővel figyeltük a messzebb repülő barázdabillegetőt, varjút, harkályt, tengelicét vagy épp a Dunán úszó vadkacsákat. Menet közben hallhattuk a sárgarigót hangját. Gyermekcsapatunk közel 20 főt számlált, melynek legfiatalabb tagja hatéves volt.
Köszönjük a felkészült, igényes és érdekes előadást, bemutatást. Köszönjük az élményt!
Szaniszló atya és a tábor szervezők"