2005.01.27

Folytatódik a fotópályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálata fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mezőgazdaság által művelt területek természeti és kulturális értékeire, azokra a gazdálkodási eljárásokra amelyek évszázadokon át megőrizték hazánk egyik legfontosabb örökségét és a jövőben biztosíthatják annak továbbélését. A beküldési határidőt meghosszabbítottuk!

A pályázat az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálatának tevékenységéhez kapcsolódva és annak szervezésében kerül lebonyolításra.

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

 1. A vidéki táj és az ember (Az emberi tevékenység hatása a tájra, a táj változásai, élő kulturális kapcsolat a természeti értékekkel, tájjal.)
 2. Nomád múltunk tovább élése: a legeltető állattartás (A legeltető állattartás és a természeti környezet, a legeltetés kulturális örökségei.)
 3. Rég elfelejtett gazdálkodási módok felélesztése. (Ártéri gazdálkodás, természetes vízi halászat, rétgazdálkodás, legelőerdők, félvad gyümölcsösök, stb.).
 4. A vidék és a mezőgazdaság ma. (Napjaink problémái és jelenségei a vidéki ember szemszögéből.).
 5. Kertkultúra és a természeti környezet (Az ember kertje és a táj, természeti értékek, fajok kapcsolata. Település és kert. Termesztett hagyományos fajták.).
 6. Ifjúsági kategória (0-14 éves kor között a fenti kategóriákra vegyesen.)

Pályázni bármely kategóriában az alábbi feltételeknek megfelelő pályamű beküldésével lehet:

 1. Egy szerző témakörönként legfeljebb 5 képet, illetve 3 képsorozatot küldhet be.
 2. Egy képsorozat maximum 5 képből állhat.
 3. Beküldhető fekete-fehér és színes papírkép legalább 24x30-as méretben, paszpartu és keretezés nélkül, vagy diapozitív leica és középformátumban.
 4. Digitális állományt nem fogadunk el.
 5. Pályázni csak a pályázati űrlap kitöltésével lehet. A pályázati űrlapot az MME Természetvédelmi Tanácsadó Központjánál lehet igényelni (e-mail: ttsz-info@ttsz.hu), ill. letölthető az MME honlapjáról (www.mme.hu).
 6. Nevezési díj nincs.
 7. A pályázat jeligés. A nevezési lapot egy lezárt borítékban kell mellékelni a pályamunkákhoz. A beküldött pályamunkákon csak a jeligét és a pályamű címét szabad feltűntetni (a papírképek hátoldalán, ill. a diapozitívok keretén).
 8. A pályamunkákat 2005. február 10-ig várjuk a következő címre: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, 1121 Budapest, Költő utca 21. A borítékra kérjük írják rá: "TTSZ FOTÓPÁLYÁZAT".

A pályamunkákat az MME Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálatának munkatársai, néprajzos szakemberek, neves fotóművészek és természetfotósok bírálják el.

Terveink szerint a pályamunkákból kiállítást szervezünk és egy reprezentatív album keretében publikáljuk azokat.

További információ:
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Természetvédelmi Tanácsadó Szolgálat
1121 Budapest, Költő utca 21.
: ttsz-info@ttsz.hu


További információ:
Letölthető nevezési lap (pdf)