2005.08.15
Börzsönyi Helyi Csoport

Évfordulót ünneplő madarásztáborok

Idén ünnepli 25 éves jubileumát az MME Börzsönyi Természetvédelmi Tábora és a Sumonyi Ornitológiai és Természetvédelmi Tábor, míg augusztus 14. és szeptember 4. között tizenötödik alkalommal gyűlnek össze a madarászok a Ferencmajori-halastavaknál, ahol eddig 280 madárfajt figyeltek meg.

Idén 25 éves az MME Börzsönyi Természetvédelmi Tábora. A napokban tartott születésnapi ünnepségen az egyesület elnöke elismerő oklevelet adott át a tábor két alapítójának, Homoki-Nagy Istvánnak és Mekli Mihálynak, Terbe Józsefné Csöpi nénit pedig több mint két évtizedes táborvezetői munkájáért tüntették ki.

Július 24-én kezdődött a Sumonyi Ornitológiai és Természetvédelmi Tábor, amely idén ünnepli 25 éves jubileumát. Ez a tábor az egyesület legrégebben működő madárvonulás-kutató tábora, része az Akció Hungarica hálózatnak. Ha minden jól megy, akkor várhatóan gyűrű kerül a 200 000. madárra. A táborban november közepéig kb. 130 fiatal segíti a tudományos kutatást, akik a gyűrűzésen és madármegfigyelésen kívül mesterséges fészekodúkat is készítenek. Már az első munkahét is szép eredményeket hozott. Többek között izraeli, orosz és olasz gyűrűs madarak is a hálókba kerültek.

Augusztus 14. és szeptember 4. között idén tizenötödik alkalommal rendezi meg az MME Komárom-Esztergom megyei Csoportja természetvédelmi táborát a Ferencmajori-halastavaknál, ahol eddig 280 madárfajt figyeltek meg. A Hopp Ferenc Madárgyűrűző, Vonuláskutató és Természetvédelmi Tábor szervezői kifejezetten a természet és a madarak iránt érdeklődő 14 év feletti táborozók jelentkezését várjak. További információ Csonka Pétertől kapható az mme24@freemail.hu e-mail címen vagy a 06-30-663-4659-es telefonszámon.


További információ:
Képek a Börzsönyi Természetvédelmi Táborról