Zempléni Helyi Csoport

Zempléni HerpTúra

-
,

Háromhuta
Magyarország

Alpesi gőte

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, valamint Zempléni Helyi Csoportja szervezésében felkeressük a Zempléni-hegység erdőit és rétjeit, főként az év kétéltűje, az alpesi gőte (Ichthyosaura alpestris) megfigyelése céljából.

Program

Június 10. szombat: Egész napos túra Háromhuta és István-kút között.
Gyülekező: 10:00, Háromhuta, Flórika-forrás, (aszfalt út vége, 48.394801, 21.449044). A táv kb. 10 km.
Este előadás és közös vacsora a szálláson.

Június 11. vasárnap: Élőhelykezelés Boldogkőváralja határában. Várható befejezés 14:00-16:00 között.

Szállás: Ingyenes, Boldogkőújfalu, MME Helyi Csoport ház és udvara. A házban csak mintegy 6 személynek van hely, ezért az alvás elsősorban sátrazós lesz. Sátrat mindenki magának biztosít, ha ez nem megy, igény szerint tudunk segíteni.
Étkezés: A napközbeni étkezést mindenki magának biztosítja, kivéve a szombati vacsorát, amit az MME KHVSZ áll.
Ruházat: A túra nyár elején lesz, de meleg túra ruházat is ajánlott. Bakancs és váltócipő kellhet és esőkabátra is szükség lehet. Kérjük, hogy a kétéltűek fertőző betegségeinek terjesztését elkerülendő mindenki frissen mosott és kiszárított ruhában és cipőben kezdje el a túrázást! Kérjük továbbá, hogy hozzanak magukkal kézfertőtlenítőt is!

Élőhelykezelésről bővebben: Vasárnap autóval tervezünk felkeresni egy ma már iszappal feltöltődött alpesi gőte szaporodóhelyet, amit kézi eszközökkel kimélyítünk. A résztvevők száma itt erősen limitált a helyek miatt. A szükséges szerszámokat biztosítjuk. Ingyenes közös étkezés szervezés alatt.
Jelentkezés: A szombati túra nem, de az esti előadás és szállás, valamint az élőhelykezelés regisztrációhoz kötött. Kérjük megjegyzésben jelezze, ha semmiképp sem szeretne sátorban aludni! A könnyebb szervezés miatt kérjük a túrára is regisztráljon!
Jelentkezés az alábbi linken: https://forms.gle/op28VrCycyWKHmsK8
Telekocsi: A helyszín a túrakezdésig tömegközlekedéssel csak egy nagyon korai busszal közelíthető meg, ezért a könnyebb utazás érdekében telekocsikat szervezünk. A telekocsi igényt kérjük a jelentkezési lapon jelezzék az indulás helyének megadásával!
További információ: Dr. Szabolcs Márton, +36309166402, szabolcs.marci@gmail.com