Börzsönyi Helyi Csoport

Odúkopácsoló nap

-
,

Magyarország

odukopacsolo nap

Ismét szervezünk Odúkopácsoló Napot, melyre szeretettel várjuk barkácsoló kedvű, lelkes önkéntesek jelentkezését. Ezt a napot Gáspár Józsi Bácsi emlékének szenteltük, aki az odúkopácsoló napok bevezetése előtt több száz odút gyártott le önkéntes munkában, saját garázsában. Hol egymagában, hol vidám nyugdíjas társasággal, de mindig a legnagyobb minőségben készültek a madár-lakások. A Királyrét környéki erdőkben még mindig találhatóak odúk, melyek az ő keze munkáját őrzik.

A helyszín most is a Facél Kft asztalos műhelye lesz, mely Vácon található, a régi Hajógyár területén. A cél 100 db B típusú madárodú összeépítése és favédő anyaggal való lefestése. A részvétel regisztrációhoz kötött, 25 főnél többen nem nagyon férünk el. Ha szívesen jönnél, kérjük jelezd a borzsony@mme.hu email címen! 


Helyszín: Vác, Szent László út 23. Pest felől a TESCO körforgalomtól 150m-re, a Foci Büfénél kell bejönni a volt gyárkapun, az első lehetőségnél balra, majd a második fekvőrendőrnél bal oldalon van a műhely.

odukopácsoló nap

További információk: az alapanyagokat előkészítjük, így az összeállításhoz leginkább kalapács és harapófogó szükséges. Ha van ilyen kedvenc szerszámod hozd el bátran. Játszóruhában gyere, amit nem sajnálsz összepiszkolni. Ha szeretsz sütni és szereted, ha dicsérik a sütidet, tegyél próbára minket: mi biztosan méltatni fogjuk és sokáig emlegetjük majd szorgos munkád gyümölcsét!

A műhely veszélyes volta miatt 10 év alatti gyermek sajnos szülői felügyelettel sem jöhet!