Bortársaság - Magazin a zempléni odúlakó madarakért

Mit művelsz? Hegyalja 2020 – Podcast és magazin

A Bortársaság 2011 óta készít évjáratkörképet Tokajról azzal a szándékkal, hogy a bemutassa az adott év legérdekesebbnek tartott borait, borászatait. Szép rendben: borászról egy rövid portré, kép, borok felsorolása, leírás, árak. Jó kis rendszer, hatékony, viszont nem alkalmas arra, hogy a számos történetet, amivel találkoztak, jóízűen elmesélje. Ezért a mostani, Tokajról szóló kiadványuk egy-egy részletre jobban fókuszál, nem borokról, hanem emberekről szól.

A 2020. január 23-án megjelent magazint támogatói áron, 500 Ft-ért lehet megvásárolni a Bortársaság boltokban és online, a befolyt összeget teljes egészében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kapja. Ez az összeg a Zempléni Tájvédelmi Körzet területén élő odúfészkelő madarakat segíti majd az odúk készítéséhez szükséges faanyag beszerzésével, odúk legyártásával, kihelyezésével és az ott fészkelő állományok monitorozásával.

A magazinról többet itt tudhatsz meg: LINK

 

Egy kis betekintő és ízelítő:

Mit művelsz?

 

Elindult a Bortársaság podcast csatornája. Borról, emberről.

"Az első évadban hegyaljai borászokkal beszélgettünk.

 

Bacsó András nyugdíjba megy. Ezt mi sem hittük elsőre, ezért elmentünk hozzá, hogy utána járjunk. De választ kaptunk arra is, hogy tud-e újat mutatni neki a fia, vagy mi a jó a szarvasbőgésben?

De kezdjük az elején...

 

Rajnai rizlinget ültetett a Szent Tamásba, és nem a magángépén utazik Angliába. Pezsgőkészítéstől a szökési sebességig sok minden belefért ebbe a beszélgetésbe Balassa Istvánnal."

 

A magazint megvásárolhatod a boltokban és a következő linken: https://www.bortarsasag.hu/hu/magazin/Hegyalja_2020_Magazin_borrol_emberrol 

 

Követheted őket a Facebookon: facebook.com/bortarsasag.hu vagy az Instagrammon: instagram.com/bortarsasag