2006.03.06

Az MME a Szabadidő 2006 kiállításon

Az elmúlt héten szerdától vasárnapig tartott az idei Szabadidő 2006 kiállítás, azon belül a Fegyver-Horgászat-Vadászat kiállítás és vásár, amelyen Egyesületünk is részt vett, a Natura 2000 munkacsoport (WWF, CEEWEB és MTvSZ) többi tagjával közös standon.

Szerveztünk és tartottunk továbbá előadásokat, és rengeteg egyesületi, és/vagy munkánkhoz kapcsolódó filmet vetítettünk.
Elsődleges célunk a természetvédelem, azon belül is a Natura 2000 "képviselete" és népszerűsítése volt egy nem szokványos közegben, a vadászpavilon kellős közepén. Ezen felül az MME-Természetbarátok Boltja is árusított a standon. Az eredményeket, vagyis a tájékoztató munka sikerét nyilván nehéz most kalkulálni, mégis kifejezetten hasznos volt a munkánk, legalábbis az elosztogatott szóróanyagokból, a kitöltött természetvédelmi totókból és a számtalan beszélgetésből ítélve. A többit majd meglátjuk.

Köszönjük a segítséget mindazoknak, akik bármilyen módon részt vettek a stand fel- és leépítésében, üzemeltetésében, az előadások lebonyolításában és minden másban. Köszönet illeti az MME Titkárság valamennyi munkatársát (szinte mindenkinek jutott valami a szervezésből), az MME Boltból Rottenhoffer Istvánt és Kókay Bencét. Köszönjük az előadóknak Halmos Gergőnek, Nádai Bélának, Demeter Ivánnak, Bagyura Jánosnak és Zsoldos Árpádnak, valamint a WWF Magyarország és a CEEWEB munkatársainak az előadásokat. Külön köszönet az önkénteseknek: Grecs Anitának, Duska Gizellának, Körmendi Jánosnak, Dezső Melindának és a WWF önkénteseinek. Köszönjük az Országos Magyar Vadászati Védegylet segítségét és támogatását, külön köszönet Török Henriknek. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a kedvezményes megjelenési lehetőséget a Hungexpo Rt-nek.

Králl Attila
Natura 2000 koordinátor