2004.06.09
Hajdú-Bihari Csoport

VI. tudományos ülés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2004. október 29 és 31 között rendezi meg VI. tudományos ülését, amelynek helyszíne a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma (DE ATC) lesz, szervezői pedig az MME Hajdú-Bihari Csoportja (MME HBCS) és a DE ATC Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszéke. Ez a nemzetközi konferencia lehetőséget kínál a hazai és külföldi madártani kutatások legújabb eredményeinek bemutatására az alábbi témakörökben:

Ökológia
Viselkedésökológia
Etológia
Vonuláskutatás
Természetvédelem
Faunisztika
Lepke és szitakötővédelem
Kétéltű-, hüllő-, emlőskutatások


A konferencián magyar vagy angol nyelvű előadással és poszterrel lehet részt venni. A konferencia anyaga az Ornis Hungarica Supplement kötetében kerül megjelenésre.

A jelentkezés feltétele a határidőre visszaküldött regisztrációs lap és a határidőre befizetett költségtérítés.

Költségek: Regisztrációs díj: 5.000 Ft - tartalmazza a rendezéssel kapcsolatos kiadásokat, terembérlet, eszközbérlet, programfüzet, valamint a szombat estére tervezett daruvonulás megtekintésének buszköltségét Hortobágy-Darassára és az ezt követő állófogadás díját. Az étkezést a konferencia helyszínén található étterem biztosítja: részletes menü a honlapon megtekinthető lesz, árak a regiszrációs lapon. A szállásfoglalásról minden résztvevő külön gondoskodik, szálláslehetőségek listája szintén a honlapon lesz elérhető. A www.mme.hu oldalon egyéb, a konferenciával kapcsolatos tudnivalókat programtervet, jelentkezett résztvevőket, előadáscímeket is meg lehet majd tekinteni.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2004. július 15.

Regisztrációs lapot postázza: MME HBCS 4028 Debrecen, Hadházi u. 135. címre vagy mmehbcs@freemail.hu

Befizetés a mellékelt postai "rózsaszín" csekken, az alábbi címre:
MME HBCS - Szakál László
4028 Debrecen, Hadházi u. 135. 4/10.

Szervezők:
Dr. Juhász Lajos - juhaszl@helios.date.hu
Szakál László - mmehbcs@freemail.hu
Gyüre Péter - gyurep@helios.date.hu

Absztraktokat elektronikus formában, max. egy A/4 oldal terjedelemben 2004. szeptember 15-ig kérjük a gyurep@helios.date.hu címre küldeni!

A végleges programot szeptember 30-ig küldjük meg a résztvevőknek.

Kérjük értesítse kutatótársait, barátait, kollégáit a Tudományos Ülésről, hogy minél többen találkozzunk Debrecenben, és minél szélesebb körben ismerjük meg kutatási eredményeinket az idén 30 éves Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület VI. Tudományos Ülésén!

További információ:
Letölthető regisztrációslap