Öko-túrák

Az MME az ország egyik legérdekesebb szegletébe hívja a kirándulni vágyókat! Az egyedi kirándulások kis - és nagy csoportok, családok számára egyaránt elérhetőek. A túrák területenként választhatóak  az egyéni érdeklődés,  az évszakok és a madarak változatossága szerint. Arra is van lehetőség, hogy a túrákat kombináljuk, így a hegyvidéki madarakat, és a pusztai fajokat is megismerhetik akár egyetlen, vagy több nap alatt.

Túráink során nem csak érdekes madárfajokat, élőhelyeket ismerhet meg a látogató, hanem betekintést kaphat az egyesületünk kitartó munkájába is, amivel óvjuk hazánk veszélyeztetett madárfajait és azok élőhelyeit. Túráinkon való részvételével támogatja természetvédelmi tevékenységünket, hiszen a túrákért adományt fogadunk el, melyet veszélyeztetett fajok védelmére fordítunk.

Dürgő túzokkakas (Fotó: Lothar Lang).

 Dürgő túzokkakas (Fotó: Lothar Lang).

 

A jelentkezőkkel egyeztetett időpontokban és helyszíneken  a túrák egész évben indulnak. Igyekszünk a vendégek igényeihez alkalmazkodni. A túrák lebonyolítása  gyalog, a vendégek autójával, az MME terepjárójával, illetve ezek kombinációjával lehetséges, az útviszonyoknak és a túra jellegének megfelelően. Kérjük, tájékozódjon a részletes túra-leírásokban, hogy érdeklődésének és lehetőségének megfelelő programot ki tudja választani, illetve forduljon öko-túra vezetőnkhöz.

 Tervezett programjaink 2013-ban:

Általános programok:

  • Hortobágy - egy varázslatos madárvilág (célterület: Hortobágy): időpont egyeztetéssel április, május, június, július, augusztus, szeptember. A túra jellege: saját autós és gyalog. Időtartama: 5 óra vagy 10 óra. Létszám: 1-12 fő. Találkozás: Patkós Csárda vagy Hortobágy, időpont egyeztetéssel. Részvételi díj: 5 órás túra 24 000 Ft. + HNP Látogatókártya, 10 órás túra 42 000 Ft. + HNP Látogatókártya. Túravezető Szabó Attila.
  •  Kiskunság - egy varázslatos madárvilág (célterület: Kiskunság): időpont egyeztetéssel április, május, június, július, augusztus, szeptember. A túra jellege: saját autós és gyalog. Időtartama: 5 óra vagy 10 óra. Létszám: 1-12 fő. Találkozás: Apaj, időpont egyeztetéssel. Részvételi díj: 5 órás túra 24 000 Ft. 10 órás túra 42 000 Ft. Túravezető Lendvai Csaba.
  • Bükk - hegyek és a hegylábi területek madarai (célterület: Bükk, Bükk-alja, Kis Hortobágy): időpont egyeztetéssel április, május, június, július, augusztus, szeptember. Speciális fajokra akár a téli hónapokban is. A túra jellege: saját autós és gyalog. Időtartama: 3 óra, 6 óra, 10 óra. Létszám: 1-12 fő. Találkozás: Egerszalók vagy Tard, időpont egyeztetéssel. Részvételi díj: 3 órás túra 14 000 Ft, 6 órás túra 24 000 Ft, 10 órás túra 34 000 Ft. Túravezető Balázsi Péter vagy Szabó Attila.  
  • Akciós lepkés túra - repülő drágakövek (célterület: Bükk, Heves-Borsodi dombság, Upponyi hegység): időpont egyeztetéssel május végétől - július elejéig. A túra jellege: saját autós és gyalog. Időtartama: 6 óra, 10 óra. Létszám: 1-12 fő. Találkozás: helyszín és időpont egyeztetéssel. Részvételi díj: 6 órás túra 20 000 Ft, 10 órás túra 30 000 Ft. Túravezető Kozma Péter.

Speciális programok:

  • Akciós öko-túra - a sasok birodalma (célterület: Nagy-Sárrét): időpont egyeztetéssel január, február, november, december. A túra jellege: terepjárós. Időtartama 5 óra. Létszám: 1-4 fő. Találkozás: Mezőtúr 10 óra. Részvételi díj: 32 000 Ft, de 1 fő MME tag esetén 27 000 Ft. Túravezető Fatér Imre.
  • Túzokdürgés - a puszták fenséges madara (célterület: Nagy-Sárrét): időpont egyeztetéssel március közepétől május közepéig. A túra jellege: terepjárós. Időtartama 5 óra. Létszám: 1-4 fő. Találkozás: Dévaványa 7 óra vagy 14 óra. Részvételi díj: 40 000 Ft, de 1 fő MME tag esetén 35 000 Ft. Túravezető Fatér Imre.
  • Daruhúzás - táplálkozóterületről az alvóhelyig (célterület: Hortobágy): időpont egyeztetéssel: szeptember végétől november elejéig. A túra jellege: saját autós és gyalog. Időtartama 3 óra. Létszám: minimum 8 fő. Találkozás: Patkós Csárda vagy Hortobágy 15 óra, később 14 óra. Részvételi díj: 3 000 Ft/fő, MME tag 2 500 Ft/fő. Hortobágyi kisvasút igénybevétele esetén vonatjegy váltás szükséges. Túravezető Szabó Attila.

A túra lefoglalása írásban (birding@mme.hu ) lehetséges, a kiválasztott túra nevének, a túra jellegének, a túra idejének és időtartamának, a résztvevők számának, illetve 1 fő mobil elérhetőségének megadása mellett. Az öko-túra vezető írásban ad választ a túra rezerválásáról, vagy foglaltság esetén új időpontot egyeztet. A részvételi díjat a helyszínen a túravezetőnek kell megfizetni.

 Jelentkezés és további információ
Fatér Imre, MME öko-túra vezető és szervező
Mobil szám: +36 30 445 68 56
E-mail cím:  birding@mme.hu

 Öko-túra helyszínek 

 Ajándékozzon öko-túra utalványt egész évben!
Lepje meg szeretteit, üzleti partnereit öko-túra utalvánnyal. Az utalvány érvényes és beváltható a vásárlást követő egy évig az MME honlapon meghirdetett öko-túrákra. Csak azt kell eldöntenie, hogy milyen összeget kíván erre a célra fordítani és azt az MME OTP Bank számlájára (11712004-20011215-00000000) befizetni, vagy átutalni. A befizetés vagy utalás közleményében fontos feltüntetni: öko-túra utalvány, és a megajándékozott nevét. Kérjük, hogy jelezze a vásárlás összegét, a postázási címet és a magajándékozott nevét az öko-túra vezetővel az alábbi elérhetőségen. Ezt követően drótpostán megküldjük a megadott címre az utalványt. 

Jelentkezés és további információ
Fatér Imre, MME öko-túra vezető és szervező
Mobil szám: +36 30 445 68 56
E-mail cím: birding@mme.hu

     Öko-túra szórólapunk >>

Tisza-tavi madarászás hajóval (Fotók: Fatér Imre).

     

     Túravezetőink >>

 

 

 

 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

Köszönjük!