2006.07.31

Munkatársat keresünk!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársat keres társadalmi kapcsolatok igazgató munkakör betöltésére. Jelentkezési határidő: 2006. augusztus 7.

A társadalmi kapcsolatok igazgatójának feladata az MME társadalmi kapcsolatok csoportjának irányítása, a teljes körű forrásszerzési (gazdasági élet szereplőitől, pályázati forrásokból, és magánszemélyektől) és kommunikációs tevékenységének vezetése. Hozzá tartozik a tagtoborzás, tagnyilvántartás, önkénteskoordináció, a külső és belső kommunikációs feladatok ellátása, a szemléletformálás szervezése, a forrásszerzés és a marketing tevékenység.

A jelentkezés feltételei:

 • Felsőfokú végzettség
 • Legalább 5 éves vezetői tapasztalat
 • Tárgyalóképes angol nyelvtudás
 • Több éves gyakorlati tapasztalat marketing és forrásszerzés területén, nonprofit kommunikáció területén
 • Kiváló kommunikációs és szervezői képesség, kreativitás
 • Természetvédelmi elkötelezettség

A jelentkezés módja: A szakmai önéletrajzot magyarul és angolul, valamint a motivációs levelet kérjük, hogy legkésőbb 2006. augusztus 7-ig, küldje az mme@mme.hu e-mail címre, vagy az MME postacímére: 1121 Budapest, Költő u. 21. Amit nyújtani tudunk: Bérezés megállapodás szerint, nemes célért, elkötelezett csapatban végzett munka, nemzetközi háttér.

MUNKAKÖRI LEÍRÁS

Magyar Madártani Egyesület
Társadalmi kapcsolatok igazgató

Beosztás:
Társadalmi kapcsolatok igazgató

Közvetlen felettese:
Az MME igazgatója

Fő tevékenységek:
Az MME teljes körű forrásszerzési tevékenységének (gazdasági élet szereplőitől, pályázati forrásokból, és magánszemélyektől) megszervezése és megvalósítása. Az MME kommunikációs csoportjához tartozó területek - tagnyilvántartás, önkénteskoordináció, környezeti nevelés, közönségszolgálat, marketing, külső- és belső kommunikáció - összehangolása, irányítása. Részvétel az MME vezetőségében, az egyesület általános működéséhez kapcsolódó döntésekben.

Feladatai:

 • Az MME teljes körű kommunikációs tevékenységének összehangolása és koordinálása:
 • Az MME ismertségének, elfogadottságának növelése
 • A társadalmi kapcsolatok csoport szerteágazó feladatainak összehangolása, amelyben beletartozik a tagtoborzás, tagnyilvántartás irányítása, az önkéntesekkel való együttműködés rendszerének kiépítése, szemléletformáló tevékenység, környezeti nevelési programok fejlesztése.
 • Részvétel az egyesület Üzleti Tervének kidolgozásában, majd végrehajtásában
 • Kommunikációs stratégia, éves/féléves tervek, kampányok tervezése és megvalósítása.
 • A kommunikációs tevékenységek költségvetésének elkészítése, a megvalósításhoz szükséges források megszerzése, szükség szerint pályázatok készítése.
 • Az MME márka erősítése.

Az MME forrásszerzési tevékenységének felépítése és megvalósítása:
Az MME bevételeinek növelése az Üzleti Tervben maghatározottak szerint.
Fundraising stratégia, éves/féléves tervek, kampányok, akciók tervezése és megvalósítása.
A forrásszerzési tevékenységek költségvetésének elkészítése, a megvalósításhoz szükséges források előteremtése, szükség szerint pályázatok készítése.
Magánszemélyektől való forrásteremtés módszereinek hazai tesztelése, bevezetése.

Részvétel az MME vezetőségében, az egyesület működéséhez szükséges döntés-előkészítésekben, döntésekben:
Részvétel az egyesület stratégiai jellegű dokumentumainak előkészítésében és megvalósításában (pl. Üzleti Terv, stratégiai dokumentumok stb.).
Szakterületi pénzügyi és szakmai beszámolók készítése az egyesület elnöksége felé.
Rendszeres kapcsolattartás a Birdlife International nemzeti tagszervezeteinek, (elsősorban az RSPB) szakági vezetőivel, nemzetközi szakterületi találkozókon való részvétel.

Kapcsolatrendszer:
Elnökségi tagok, gazdasági élet szereplői, támogatók képviselői, fontosabb szolgáltatók, vállalkozók, a BirdLife International és az RSPB kommunikációs és fundraising vezetői, hazai NGOk képviselői.