2012.06.18
Hajdú-Bihari Csoport

Megjelent a Calandrella XIV. évfolyama
Megjelent az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának természettudományos folyóirata a Calandrella. A kiadvány profiljához tartozik a földtan, botanika, zoológia, ökológia, valamint a biogeográfia. Tág teret szentelnek benne a környezet- és természetvédelmi kutatások eredményeinek, továbbá az ifjúság által végzett kutatómunka megjelentetésének.


A Calandrella több, mint 20 éves múltra tekint vissza. A kiadványban a Hajdú-Bihar megyéből, illetve a Kárpát-medence bármely területéről érkező hírek, írások megtalálhatók. Megjelenéséhez közös kiadóként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, illetve a Debreceni Egyetem TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék járul hozzá, a lap főszerkesztője Dr. Endes Mihály.

A szerkesztőség folyamatosan vár cikkeket, rövid közleményeket a fent megnevezett területekről az mmehbcs@gmail.com e-mail címre. Leendő szerzőik kérésére elküldik a kiadványba szánt írásokra vonatkozó ajánlásokat, amelyek emellett megtalálhatók a folyóirat végén is.

A Calandrella legújabb száma 1.500 Ft adomány ellenében megrendelhető az mmehbcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-454-5058-as telefonszámon Veszelinov Ottónál.