2005.09.07

Meghalt dr. Jánossy Dénes, az MME alapító elnöke

Meghalt dr. Jánossy Dénes, egyesületünk alapító elnöke, sokak szeretett és tisztelt Dénes bácsija. Hamvainak búcsúztatása gyászmise keretében 2005. szeptember 9-én, pénteken délután 3 órakor lesz a Pasaréti téri Ferences templomban (Budapest, II. kerület).

Én tudom, hogy az én Megváltóm él…
És utoljára az én porom felett megáll
(Jób 19,25.)
Legyen meg a Te akaratod!
(Lk. 11,2.)

A gyászoló család szomorúan tudatja, hogy

Dr. Jánossy Dénes

A Magyar Természettudományi Múzeum Föld- és Őslénytárának ny. igazgatója, az MTA földtudományok doktora, c. egyetemi tanár, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alapító elnöke, hazai és nemzetközi tudományos társaságok tagja, számos állami és tudományos kitüntetés birtokosa életének 80., boldog házasságának 52. évében, 2005. augusztus 16-án, türelemmel viselt hosszú betegség után, szentségekkel megerősítve, csendesen elaludt.

Hamvainak beszentelése gyászmise keretében 2005. szeptember 9-én, pénteken délután 3 órakor lesz a Pasaréti téri Ferences templomban (Bp., II. ker.), a Római Katolikus Egyház szertartása szerint. (Hamvait egy későbbi időpontban, családi körben helyezzük el a Kerepesi temetőben.) A templomban virág és koszorú elhelyezésére nincs mód. Kérésünk, hogy az erre szánt összeget a templomban e célra kihelyezett perselybe tegyék. Az adományokat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület természetvédelmi munkájára ajánljuk fel.

Gyászolják:

Felesége: Dr. Jánossy Dénesné sz. Kölley Emmy
Fiai: Dr. Jánossy László, Jánossy Gábor Dr. Jánossy Tamás (Toronto)
Menyei: Dr. Solt Anna Gőtze Ildikó Kimpián Éva
Unokái: Gergely, Kinga, Hanna, Dávid, Zsófia, Lea, Dóra, Erzsébet, Dániel, András, Bálint, Balázs, Barnabás, Réka
Sógornői: Dr. Jánossy Tiborné sz. Hochenburger Ilona és Dr. Sass-Kortsak Endréné sz. Kölley Alice (Toronto). Sógora: Kölley Zoltán (Toronto)
Unokahúgai: Csepely-Knorr Andrásné sz. Jánossy Zsuzsa és Jánossy Klára
A Jánossy, Scherer, Boross, Allaga rokonság, valamint barátai, munkatársai és tisztelői.

Cím: Dr. Jánossy Dénesné, 1026 Budapest, Torockó u. 10.