2019.12.13
Csongrád Megyei Helyi Csoport

Utolsó utáni lehetőség bekapcsolódni a Beretzk Péter Madártani Versenybe!

Elérhetővé vált a Beretzk Péter Madártani Verseny 2019-2020-as negyedik tesztsora! Az igényeknek megfelelően a határidőt kitoltuk egy hónappal, így az új határidő:
2020.01.31.

Mától elérhető az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja által indított Beretzk Péter Madártani Verseny 2019-es negyedik feladatsora. A szeptembertől márciusig zajló online madárismereti vetélkedő rövid ismertetője ide kattintva olvasható. Az előző három feladatsor a lap alján található. 

A versenyfeladatokat két, közép- és általános iskolás felsős (ötödiktől nyolcadik osztályig) korosztály részére hirdetjük. A tíz kérdést tartalmazó feladatsor első hét kérdéseiből a versenyzőknek csak a saját korosztályuknak megfelelőt kell megválaszolni, az utolsó három képes feladvány mindkét korosztálynak azonos!

A kérdések megoldásához ajánlott források a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján található cikkek, különösen a Tudástár Magyarország madarai adatbázisa, illetve a Madártávlat magazin korábbi ismeretterjesztő írásai, melyek ide kattintva tölthetők le. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az egyéb internetes források ellenőrizetlenek lehetnek, melyek használata akár rossz válaszokat is eredményezhet! A képes feladványok megoldásához a könyvtárakban is elérhető madárhatározók nyújthatnak hasznos segítséget.

A feladatok megoldásának beküldési ÚJ HATÁRIDEJE 2020. JANUÁR 31. Ezután közzétesszük az addigi négy feladatsor megoldásait, s februártól már csak elektronikus levélben fogják megkapni a versenyzők a további feladatsorokat.


Mit nyerhetek?
A verseny első 6-6 helyezettje (általános és középiskolás korosztályból) részt vehet az 3. Beretzk Péter Természettudományos Táborban. A szegedi Fehér-tavon, a Szalakóta Látogatóközpontban rendezett hatnapos (vasárnaptól péntekig) nyári tábor során a résztvevők megismerkedhetnek a Dél-Alföld egyik kiemelkedő vizes élőhelyével, betekintést nyerhetnek a terület élővilágát érintő tudományos kutatásokba, illetve megismerhetik e páratlan természeti értékek védelméért folytatott természetvédelmi tevékenységeket.

A határon túli nyertesek utazási költségének felét helyi csoportunk állja! 

A kérdések sorszámaival megjelölt válaszokat elektronikus levélben a következő e-mail címére várjuk: palyazat@mme.hu

A válaszok mellett az alábbi adatokat kérjük feltüntetni:

Név

Város

Iskola, osztály

A Beretzk Péter Madártani Verseny 2019-es negyedik feladatsora IDE KATTINTVA tölthető le.

A Beretzk Péter Madártani Verseny 2019-es negyedik feladatsora:

A kvízképek nagyobb verzióban (8-10. feladat):


8. feladat


9. felatat


10. feladat

Az első forduló feladatlapja >>ITT<< érhető el. 

A második forduló feladatlapja >>ITT<< érhető el. 

A harmadi forduló feladatlapja >>ITT<< érhető el.