Bükki Helyi Csoport

Oszlai Gyűrűzőtábor 2021 10. 23. (szombat) - 29. (péntek)

-
,

Magyarország

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja egy régi hagyományt felelevenítve idén ismét megrendezi az Oszlai madárgyűrűző tábort.
Ökörszem (Fotó: Vig Zsófia)


Időpont


2021 október 23. szombat - október 29. péntek


A táborállítás: október 22. péntek.


Helyszín


Cserépfalu, Hór-völgy, Oszlai-rét


Megközelítés


A tábor bázisa az Oszlai-réten található Oszlai kulcsosház, amely a településtől 4 kilométerre, a Hór-völgyben található.


GPS koordináták: É 47,9785° / K 20,5230°


Program


Madárbefogás, madárgyűrűzés és megfigyelés. A táborba látogatok megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, mint kutatási módszerrel és testközelből csodálhatják meg az erdei életközösségekre jellemző énekesmadarainkat.
Csendélet a gyűrűzőasztalon (Fotó: Vig Zsófia)


Szállás, étkezés


A házban a férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, de sátorozási lehetőségek adottak a tábor területén. Hálózsákot, derékaljat, polifomot és sátrat nem tudunk biztosítani, így azokról minden látogatónak magának kell gondoskodnia. Étkezés többnyire önellátó, de napi egy bográcsozás várható.


Jelentkezés, további információk


Előzetes látogatási szándékukat az alábbi kérdőív kitöltésével:https://forms.gle/V3tPH8eSt53c8jcT6, illetve a +36/30 248-5162 telefonszámon, Vig Zsófiánál az MME Bükki Helyi Csoport titkáránál jelezhetik.


COVID-19 kiegészítés:


Kérjük a táborba érkezőket, hogy fokozottan vigyázzanak a saját- és mások egészségére! A táborban is tartsuk be az alapvető higiéniai előírásokat! Kézmosásra alkalmas helyet, vizet, szappant, illetve kézfertőtlenítőt biztosítunk!