Novemberi visszatekintés

A november is eseménydúsan telt el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának az életében. Íme egy kis ízelítő az Eger környéki rendezvényekből:

 

 

2019.10.26. Madárgyűrűzés Verpeléten

Bár ez október végi program volt, de mindenképp említést érdemel. Balázsi Péter tagtársunk tartott bemutató gyűrűzést Korompainé Szitta Emese segítségével Verpeléten a verpeléti és feldebrői ovisoknak.

2019.11.20. Madárbarát Kert foglalkozás

Ezen a délelőttön Egerben, Korompainé Szitta Emese tartott az Ovi-vár óvodában Madárbarát Kert foglalkozást a Rogers csoportban, melyen a gyerekek nagy érdeklődéssel vettek részt.

2019.11.20. Madarászkör Egerben

Ezen az emlékezetes estén, melyet Pálfy Andrea tagtársunk szervezett, Ölveczki Gyula tartott nekünk egy látványos előadást "Távcsővel a messzi északon - a kompváros, a szaunák és a pirók-talkshow" címmel. Ezt követően megbeszéltük az aktualitásokat a csoport életében.

2019.11.22-23. Tanácsadó Testületi ülés Budapesten, melyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi  Egyesület szervezett. Itt hasznos információkkal és eszközökkel gazdagodhattunk a többi helyi csoportot képviselőkkel együtt.

 

2019.11.23. Odúellenőrzés és takarítás az Érsekkertben
Korompainé Szitta Emese önkéntes tagunk szervezésében a Kucsera család aktív munkájával leellenőriztük és kitisztítottuk az Érsekkerti fészkelőhelyeket.

2019.11.27. Ovi-vár tagóvodai foglalkozás
Korompainé Szitta Emese tagtársunk tartott foglalkozást a Natura 2000 program keretén belül a Benedek Elek Óvoda Ovi-vár tagóvodásai számára, akik láthatóan érdeklődve fogadták az új ismereteket és szemléltető eszközöket.

2019.11.28. Madárbarát kert előadás Középiskolásoknak
Szintén Emese tartotta meg Egerben a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Madárbarát Kert előadását Dobák András önkéntes tagunk társaságában.