Budapesti Helyi Csoport

Harkályok nyomában a Börzsönyben

-
,

Magyarország

Dél-Börzsönyi túránkat Szokolya-Királyrétről a Magas Tax turista házig tervezzük. Az Inóczi-bányát es Magas-tax környékét néznénk meg ennek során, főleg harkályfajokat keresve, célfaj a fehérhatú fakopáncs, fekete harkály, esetleg szürke küllő, a bányában a vándorsólymokat és némi eséllyel bajszos sármányokat próbaljuk megfigyelni.

Találkozó: 2023. március 18. 9.00 óra Cseresznyefa-parkoló

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kocsival érkezőknek a parkolás díja 2000 Ft. Szokolya-Királyréten, a településen is lehet parkolni, de onnan 3,5 kilométert kell gyalogolni felfele a Cseresznyefa-parkolóig, szóval ezt bele kell kalkulálnia annak, aki Szokolyán hagyná az autóját.

A túra viszonylag rövidebb, de kaptatós lesz sok emelkedővel felfele, összesen 6 km odavissza. Túrabakancs vagy túracipő mindenképpen ajánlott. Kora délutánra tervezünk a parkolóba visszaérni. Oda- es hazajutás egyénileg.

Tömegközlekedéssel érkezőknek:
Annak aki esetleg tömegközlekedéssel jönne a 6.08-kor induló szobi vonatot ajánljuk a Nyugati Pályaudvarról Kismaros vasútállomásig, ahonnan a 7.50 perckor induló 351 sz. buszra kell átszállni Szokolya-Királyrét megállóig utazni. A busz 8.05-re érkezik meg Királyrétre, így onnan egy óra alatt fel lehet kényelmesen sétálni a találkozási pontig, a Cseresznyefa-parkolóig. Útvonal a IDE kattintva látható!

Túravezetők: Bajor Zoltán és Berényi Zsombor.

Kérdés esetén a+36 20 354 8505 telefonszámon érdeklődhetnek.