Budapesti Helyi Csoport

Élőhelykezelés a Tétényi-fennsíkon

-
,

Magyarország

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan 2023-ban is szervezünk élőhelykezelési napot a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesülettel közösen. Az idei esztendőben február 11-ét, szombatot választottuk a munkavégzés lebonyolításához. A találkozó pontos helye a Memento Park (nem hivatalos nevén Szoborpark) előtt található murvás autóparkolóban lesz, a Tétényi-fennsíkról szóló tájékoztató tábla környezetében.
Reggel 9 órára várjuk az érdeklődőket, ahol egy rövid területbemutatást követően, várhatóan 9:15-kor elindulunk a beavatkozás helyszínére.Ezen a napon is a korábbi rossz tájhasználat következtében elterjedő cserjefoltok visszaszorításán lesz a hangsúly. Ez az itt található, számos védett fajnak otthont adó, értékes gyepek megóvását fogja szolgálni.


A fő feladat ezen a napon is a cserjék kivágása és a faanyag összekupacolása lesz. A munkavégzés mellett madárgyűrűzési bemutatót is szervezünk, melyet várhatóan koradélután fogunk megtartani.


Sárra a csapadék miatt számítani kell, ezért terepruha és bakancs viselése javasolt. A munkavégzéshez szükséges eszközöket és védőkesztyűket biztosítani fogjuk.

Amennyiben valaki saját kesztyűvel és kéziszerszámmal (metszőolló, ágvágó olló stb.) készülne, természetesen annak is nagyon örülünk.


Ezen kívül szendvicsekkel, meleg italokkal is készülünk, hogy minél kellemesebbé tegyük a téli munkavégzés körülményeit.


További részletekkel várhatóan jövő hét végén jelentkezünk!


Mindenkit szeretettel várunk!
A Tétényi-fennsík élőhelykezelési munkálatait a  LIFE NGO4GD(HU/000037) "Közösen a természetért" elnevezésű pályázat támogatja.