2015.07.27
Börzsönyi Helyi Csoport

Sikeres fotópályázat: főszerepben a Börzsöny

A természetvédelem jegyében sikeresen lezajlott a Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány és az MME Börzsönyi Helyi Csoportja által közösen meghirdetett, „A Börzsöny természeti értékei” című fotópályázat záró rendezvénye.

A díjátadó ünnepségre és a fotókiállítás-megnyitóra 2015. július 19-én, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpontjában került sor. Nagy örömünkre szolgált, hogy erre a napra tudtuk a programot szervezni, hiszen ekkor volt a Börzsönyi Ornitológiai és Természetvédelmi Tábor nyílt napja is, így vendégeinknek egész napos és változatos programot tudtunk kínálni.

 Első díj az első kategóriában – Heiszig Regő fotója

  Első díj a második kategóriában – Heiszig Fanni fotója


 


Első díj és különdíj a harmadik kategóriában –
Zámbóné Miskolczi Tímea fotója

A fotópályázat díjátadóján a tikkasztó meleg ellenére közel 50 vendég jelent meg, így a rendezvényt joggal könyvelhetjük el sikerként. Terbe Józsefné, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Börzsönyi Helyi Csoportjának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd négy előadás következett. Elsőként Varga Péter, az MME Börzsönyi Helyi Csoportjának titkára ismertette az egyesület célkitűzéseit, tevékenységeit, eredményeit. A Duna-Ipoly Nemzeti Park tájegységvezetője, Selmeczi Kovács Ádám előadásával különös túrára invitált bennünket, ugyanis a Börzsöny kevésbé ismert, rejtett természeti értékeiről mutatott be bőséges fotóanyagot, miközben értékes információkat szerezhettünk az egyes fajokról. Lehengerlő stílusú előadást hallgathattunk Potyó Imrétől, aki a kreatív természetfotózás trükkjeiből mutatott kedvcsináló ízelítőt. A pályázati munkák és a zsűri értékelését Tóth Marietta ismertetette, majd következett a sokak által várt pillanat, a nyeremények átadása.


A díjátadó rendezvény (Fotó: Nagy Csaba)


Az 1. kategóriában (általános iskola felső tagozat) mind a három helyezettnek járó díjat Heiszig Regő vehette át, mivel a mezőnyben az ő fotói érték el a legmagasabb pontszámot.
A 2. kategóriában (középiskola) az első és harmadik dobogóra Heiszig Fanni, a második dobogóra pedig Varga Ádám került. A 3. kategóriában (felnőtt) az első helyezést Zámbóné Miskolczi Tímea, a második helyezést Szungyi Anna, a harmadik helyezést Dudás József érte el.

A közönségdíjat Havasi Karina Elcsendesedés c. fotója nyerte el, amelyre 206 darab szavazat érkezett. A különdíjat a zsűri az első helyezettek közül választotta, amely kitüntetésre Zámbóné Miskolczi Tímea „Réti margitvirág” c. felvételét tartotta érdemesnek.

A megható pillanatok után megnyitottuk 22 fotóból álló kiállításunkat, majd kötetlen társalgás következett. Mindeközben a vendégeket finom süteményekkel, rágcsálnivalóval és hűsítő üdítővel kínáltuk meg.