Tokaji Partifecske Hajózás a Vonuló Madarak Világnapján

2023.05.13-án szombaton a Vonuló Madarak Világnapján, ismét megrendezésre kerül a Tokaji Partifecske Hajózás. Európa egyik legnagyobb természetes fészkelőhelyen lévő partifecske telepének meglátogatására kerül sor hajóval, a Tokajtól 9 km-re, Szabolcs-Zalkod térségében lévő szakadófalhoz, Prof. Dr. Szép Tibor, a partifecskék kutatójának kalauzolásával.

A hajózás időszakában érkeznek vissza tömegesen az afrikai telelő területről a partifecskék, zajlik a fészkelő üregek ásása, a párválasztás és a legkorábban visszaérkezett madarak fészkeiben már a tojásrakás és kotlás is megkezdődik. A partifecskékről, azok védelméről és kutatásáról, valamint a hajózás során meglátogatandó állományról a http://partifecske.mme.hu  honlapon olvashatóak részletes információk.

A program keretében 2023. május 13-án, szombaton, 11:00-kor, majd 13:00-kor indul két óra időtartamú hajójárat a tokaji Erzsébet híd rakamazi oldalánál található „Halra Bor” Étterem mögötti kikötőből (cím: Rakamaz, Horgász út 3, https://goo.gl/maps/cWwRAFXdz4QcBHqY6 ). Kérjük, hogy a résztvevők a hajó indulás előtt legalább 10 perccel legyenek a kikötőben, mert a hajójáratok a megadott időben indulnak el.

 

A hajójáratokra online jegyvásárlásra van lehetőség www.hajokirandulas.hu  oldalon, amelyet ajánlott igénybe venni, mert az utazók száma a hajón maximalizálva van és annak elérése után már nincs mód a helyszíni jegyvásárlásra az adott járatra. Árak: felnőtt 3.980 Ft/fő, kedvezményes (18 év alatt és 65 év fölött) 2.490 Ft/fő, Családi 5990 Ft. A jegyvásárlással kapcsolatosan e-mail cím: info@hajokirandulas.hu