Budapesti Helyi Csoport

Nyár végi madárgyűrűző akció a Naplás-tónál 2019

-
,

Hungary

A Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportja hatodik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót a cinkotai Naplás-tónál.
A program augusztus 12-a hajnaltól 24-e délelőttig tart majd. Az érdeklődőket folyamatosan várjuk a program során!

A madárgyűrűzés hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 5-6 órától naplementéig fog tartani az időjárástól függően. Esős időben a gyűrűzés szünetel minden esetben. Természetesen MME stand is lesz, ahol az érdeklődök kérdéseiket is feltehetik.
Bázisunk a főúttal ellentétes oldalon található gátőrháznál lesz, itt várjuk a látogatókat. A GOOGLE TÉRKÉP-en a pontos hely megtekinthető!

Megközelítés:
- gépjárművel a Naplás úton lehet jönni, a tó partján bőven van pakolási lehetőség
- Tömegközlekedéssel: Örs vezért tere felől a 45-ös busszal az Anilin utcai megállóig, majd innen a Szilas-patak mentén lehet eljtuni a tóig 25 perc kellemes sétával. A 46-os busszal (Rákoskeresztúr és Újpalota között közlekedik) az erdei bekötőút megállóig kell jönni, innen 15 perc sétával érhető el a bázisunk. Utóbbi busz fél óránként jár, ezért érdemes megtervezni az utat.
Részletek: bkk.hu
FONTOS INFORMÁCIÓ: Az autóval érkezők Rákoscsaba felől tudnak jönni és leparkolni a tó mellett. Jelenleg útépítési munkák zajlanak, a Naplás út a Cinkotai/Simongát utca felől le van zárva, illetve a Cinkotai út és a Simongát utca is egyirányúsítva van a Pesti út irányába!

A programmal kapcsolatban Lendvai Csabánál lehet érdeklődni a 06-20-322-5787-es számon.

Kedvcsinálóként az elmúlt két év beszámolói: 2017, 2018

A program felhívás még frissítésre kerülhet, ezért kérjük, hogy kísérjék figyelemmel oldalunkat!

Mindenkit szeretettel várunk!