Börzsönyi Helyi Csoport

Téli madárgyűrűzés - Brellos Tamás emléknap

-
,

Hungary

téli madárgyűrűzés

Idei utolsó közös programunkat már hagyományosan helyi csoportunk és a börzsönyi madarász táborok egyik alapítójának, Brellos Tamás emlékének szenteljük.

Helyszín: Szokolya - Királyrét, a Bajdázói-tó mellett

Időpont: december 9-én, szombat, 9-13 óráig

Program: megemlékezés Csoportunk egykori vezetőjéről, a "Börzsöny ügyvédjéről", Brellos Tamásról. Délelőtt folyamatos bemutató madár gyűrűzés. Ha szép az idő, felsétálunk a várhegyi kilátóba is. A tó körüli odútelepünket is ekkor fogjuk kitakarítani, ekkor cseréljük le a tönkrement odúkat is. Akit érdekel az odúzás, érdemes részt venni rajta, rengeteg hasznos információ, érdekesség hangzik el ilyenkor.
Hasznos tudnivalók: a királyréti parkolás fizetős, az I-es zónára szükséges jegyet váltani. A kirándulás kb. 1,5 órás lesz, rövid, de meredek hegymászással, közben evési lehetőség nem várható. Időjárásnak megfelelő öltözet szükséges annak figyelembe vételével, hogy az erdőben 4-5 fokkal mindig hűvösebb van, mint lenn a városban. Távcsövet, fényképezőgépet érdemes elhozni.

Ha az időjárás engedi, forralt bort és teát készítünk, melyet jelképes támogatói összeg fejében adunk. Kapható lesz 2024-es falinaptárunk és madaras kitűzőink is!