2022.07.01
Vas Megyei Helyi Csoport

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le Vas megyében a fehér gólyák fiókáinak látványgyűrűzése!

Egyesületünk szervezésében 8 településen összesen 11 fészeknél tartottunk bemutató gyűrűzést amelyen 570 érdeklődő vett részt.

2022-ben harmadik alkalommal tartottuk meg megyénkben fehér gólyáink fiókáinak nyilvános gyűrűzését. Toronyban, Bucsuban, Nardán, Náraiban és Jákon 1-1 fészeknél, Bükön, Szombathelyen és Répcelakon 2-2 fészeknél mutattuk az érdeklődőknek meg a kisgólyákat. Jákon még nagyon fejletlenek voltak, túl kicsit voltak a gyűrűzéshez. A másik 10 fészekben 32 madarat gyűrűztünk, ami meglepően jó fiókaátlag. A két gyűrűzési napon összesen 570 gyermek és felnőtt figyelte csillogó szemmel az akciót. Nagy örömünkre szolgált, hogy Király Gábor is elfogadta meghívásunkat és a Király Sportlétesítmény melletti fészekhez ő is ellátogatott.

 

Érdeklődő tömeg Répcelakon (fotó: Kóta András).

 

 

A jáki kisgólyák még túl picik voltak a gyűrűzéshez (fotó: Kóta András).

 

 

Csillogó szemű gyerekek Répcelakon (fotó: Répce TV közösségi oldala).

 

Az programunk sikeres lebonyolításáért köszönetet jár Koszorús Péter gyűrűzőnek, Bogáti Andrásnak a látogatókönyv kezeléséért, Katona Péternek az emelőkosaras autó biztosításáért, a répcelaki tűzoltóknak a darusautó rendelkezésre bocsájtásáért, az Őrségi Nemzeti Park munkatársait a plakát elkészítéséért és mindenkinek, aki a közösségi oldalakon megosztotta a programajánlónkat.

 

Kóta András