2015.04.02
Baranya Megyei Csoport

Áprilisi rendezvényeink

 Április 14-én egy előadással készülünk az énekesmadarak megtelepítésének lehetőségeiről, 18-án pedig a Föld Napját ünnepeljük meg egy színes rendezvény keretében.

Április 14-én 17.30 óra kezdettel Nyárondi Péter tart előadást „Madártelepítés lépésekben” címmel. A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete Pécsi Helyi Bizottságával közösen szervezett rendezvényünkön az előadó bemutatja az énekesmadarak telepítésének lehetőségeit, és közreadja azokat az eredményeket, melyeket saját odútelepének működtetése során elért. Helyszín: PTE Általános Orvostudomány Kar, Elméleti tömb, 6. szemináriumi terem (Pécs, Szigeti u. 12.).

Április 18-án 10-15 óra között a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ismét Föld Napja rendezvényt szervez Pécsett. A szokásos tettyei helyszínen intézmények és civil szervezetek is bemutatkozhatnak. A fő cél a környezettudatos életmód népszerűsítése, a természet- és környezetvédelem fontosságának kihangsúlyozása. A rendezvényen önálló standdal jelenünk meg, amely egyben pecsétgyűjtő állomásként is funkcionál majd. A játékban résztvevők ugyanis az egyes szervezetek standjainál különböző feladatokat oldanak meg, s a helyes megoldásokért cserébe pecsétet kapnak. A pecsétgyűjtő lapokat az információs sátornál leadva részesülnek az intézmények és szervezetek által felajánlott jutalmakban.